Ο καύσωνας συνεχίζει να «ψήνει» την Κύπρο, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία την Παρασκευή, 7 Αυγούστου.
Ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές χαμηλές νεφώσεις να κάνουν κατά διαστήματα την εμφάνισή τους, ενώ τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και των νοτιοανατολικών.
Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τη 1:00 το μεσημέρι και θα παραμείνει ενεργή μέχρι τις 3:00 το απόγευμα, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού.
Για αύριο, μετά τη διάλυση της χαμηλής νέφωσης και της ομίχλης, ο ουρανός θα καθαρίσει και ο ήλιος θα κάνει ξανά αισθητή την παρουσία του. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, ενώ αργότερα θα ενισχυθούν τοπικά φτάνοντας μέχρι και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 βαθμούς στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, ενώ στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά θα κυμανθεί γύρω στους 31 βαθμούς.

Το σκηνικό του καιρού δεν αλλάζει σημαντικά τις επόμενες ημέρες, με την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο να παραμένουν κυρίως αίθρια, αν και κατά διαστήματα θα εμφανίζονται αυξημένες τοπικές νεφώσεις. Στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί μέχρι το Σάββατο σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τις κανονικές κλιματολογικές τιμές, κρατώντας την Κύπρο σε κλοιό ζέστης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


