ΣΙΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ: Η πρώτη Ελληνίδα στο επίσημο Ημερολόγιο Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού

Ο οίκος Celia Kritharioti σημειώνει μια ιστορική στιγμή για την ελληνική μόδα, καθώς η σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Fédération de la Haute Couture et de la Mode στο Παρίσι, με την τιμητική ιδιότητα του Προσκεκλημένου Μέλους (Membre Invité).

Η ένταξη αυτή είναι αποτέλεσμα ετών αφοσιωμένης δουλειάς. Οι συλλογές του οίκου παρακολουθούνταν προσεκτικά από τη Fédération, η οποία αναγνώρισε την υψηλή ποιότητα κατασκευής και τη δημιουργική πρωτοτυπία. Παράλληλα, η συνεργασία με ιστορικά γαλλικά Maisons και η παρουσία ιδιόκτητου ατελιέ στο Παρίσι ενίσχυσαν τη σύνδεση της σχεδιάστριας με την γαλλική τεχνογνωσία.

Με αυτή την εξέλιξη, ο Celia Kritharioti γίνεται ο πρώτος ελληνικός οίκος που εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της Haute Couture, δίπλα σε ονόματα όπως Chanel, Dior και Valentino. Μια θέση που κάθε χρόνο διεκδικούν εκατοντάδες οίκοι από όλο τον κόσμο και που κατακτούν μόνο λίγοι, χάρη στην αυστηρή αξιολόγηση δεξιοτεχνίας και δημιουργικότητας.

Η Σίλια Κριθαριώτη είναι η πιο γνωστή Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας και ιδιοκτήτρια του ιστορικού οίκου της, που λειτουργεί από το 1906. Οι δημιουργίες της, από υψηλή ραπτική μέχρι prêt-à-porter, έχουν φορεθεί από σταρ όπως η Jennifer Lopez, η Beyoncé και η Gwyneth Paltrow. Έχει παρουσιάσει δουλειά της σε διεθνείς εβδομάδες μόδας και σε ξεχωριστούς χώρους, όπως το Βρετανικό Μουσείο. Παράλληλα, είναι σύζυγος του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου και μητέρα τριών παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ: Η επιτυχία έχει… δίδυμο πρόσωπο: Η κοινότητα γιορτάζει τις διακρίσεις των αδελφών Χρίστου

Διπλή χαρά και συγκίνηση σκόρπισαν στο Επισκοπειό οι επιτυχίες...

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Δείτε αν η περιοχή σας βρίσκεται στις ομάδες αποκοπών

Σε εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο έκτακτης απόρριψης φορτίου, καθώς...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αντιδράσεις για το mall στον Άγιο Αθανάσιο – Πολίτες κατεβαίνουν σε διαμαρτυρία

Στους δρόμους βγαίνουν πολίτες της Λεμεσού, εκφράζοντας την αντίθεσή...

Topics

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Δείτε αν η περιοχή σας βρίσκεται στις ομάδες αποκοπών

Σε εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο έκτακτης απόρριψης φορτίου, καθώς...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αντιδράσεις για το mall στον Άγιο Αθανάσιο – Πολίτες κατεβαίνουν σε διαμαρτυρία

Στους δρόμους βγαίνουν πολίτες της Λεμεσού, εκφράζοντας την αντίθεσή...

LIDL BETTER LIVING DAY: Γεμάτα χαμόγελα και επιτυχία στη Λεμεσό – Επόμενη στάση το Παραλίμνι

Μετά τα δύο επιτυχημένα διήμερα στα καταστήματα Lidl Αγίας...

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ: Διαπιστώσεις για προσλήψεις, αναβαθμίσεις και υπερωρίες

Σειρά παρατυπιών και αδυναμιών στη διαχείριση θεμάτων προσωπικού στον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ-ΠΑΦΟΥ: Τέλος η ταλαιπωρία – Άνοιξε ο δρόμος μετά το τροχαίο στο Παραμάλι

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού–Πάφου, στο...

Related Articles

Popular Categories