Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
6.4 C
Cyprus

SIENA INTERNATIONAL PHOTO AWARDS 2021: Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν-Το πρώτο βραβείο έλαβε η φωτογραφία που αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου στη Συρία (Φώτο)

- Advertisement -

Τρεις φωτογραφίες διακρίθηκαν φέτος στα Siena International Photo Awards του 2021 ως οι «φωτογραφίες της χρονιάς» και μάλιστα το πρώτο βραβείο, νικητής αναδείχθηκε ένας Τούρκος φωτογράφος ο οποίος αποτυπώνει το φρίκη του πολέμου στη Συρία.

Ο Τούρκος φωτογράφος Μεχμέτ Ασλάν με τη φωτογραφία «Hardship of Life», είναι ο νικητής των των Siena International Photo Awards (SIPA) του 2021. Πρόκειται για μια πολύ «δυνατή» εικόνα, τραβηγμένη στην περιοχή Reyhanli, στην τουρκική επαρχία Hatay, στα σύνορα με τη Συρία, η οποία αποτυπώνει ακριβώς τη φρίκη του πολέμου. Πρόκειται για έναν πατέρα που έχει χάσει το ένα του πόδι κρατά ψηλά στα χέρια τον γιο του που γεννήθηκε χωρίς κάτω και άνω άκρα λόγω συγγενούς διαταραχής που προκλήθηκε από τα φάρμακα που έπρεπε να πάρει η μητέρα του όταν αρρώστησε μετά την απελευθέρωση τοξικών αερίων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

«Hardship of Life» – Μεχμέτ Ασλάν

Η φωτογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες εικόνες που υποβλήθηκαν από φωτογράφους από 163 χώρες. Η ιστορία της φωτογραφίας συγκλονιστική όπως την περιγράφει ο φωτογράφος στο instagram «Ενώ ψωνίζει στην αγορά στη Συρία, ο Μουνζίρ χάνει το δεξί του πόδι λόγω μιας βόμβας που πέφτει. Η σύζυγός του, η οποία ήταν έγκυος εκείνη την ώρα, εισπνέει το αέριο σαρίν (νεύρων) που απελευθερώθηκε. Ο Μουσταφά, που ήρθε στον κόσμο, ανοίγει τα μάτια του στον κόσμο χωρίς κανένα άκρο με την επίδραση του αερίου σαρίν»

«Birthday» – Brais Lorenzo Couto 
«Zor» – Selene Magnolia 

Hot this week

ΦΡΥΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Αποχωρεί από την «Κίνηση Πρωτοβουλίας και Αλληλεγγύης Λαζανιά»-«Όχι λόγω ηλικίας αλλά λόγω…»

Μετά από χρόνια αφοσίωσης στην πολιτιστική αναζωογόνηση του χωριού...

ΚΥΠΡΟΣ 2025: Έχετε αστέγους; Οικογένεια κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο

Η είδηση έσκασε ως πυροτέχνημα, όχι ότι έδωσε κάποιος...

ΑΝΔΡΟΥΛΛΑ ΣΙΡΙΒΙΑΝΟΥ: Η 66χρονη που έφυγε πρόωρα – Πότε θα τελεστεί η κηδεία της

Η κοινότητα της Κυπερούντας και της Λεμεσού θρηνεί τον...

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: Οι δομές φροντίζουν — αλλά πώς λειτουργεί το ίδιο το σύστημα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό με το παιδί που...

Topics

ΚΥΠΡΟΣ 2025: Έχετε αστέγους; Οικογένεια κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο

Η είδηση έσκασε ως πυροτέχνημα, όχι ότι έδωσε κάποιος...

ΑΝΔΡΟΥΛΛΑ ΣΙΡΙΒΙΑΝΟΥ: Η 66χρονη που έφυγε πρόωρα – Πότε θα τελεστεί η κηδεία της

Η κοινότητα της Κυπερούντας και της Λεμεσού θρηνεί τον...

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: Οι δομές φροντίζουν — αλλά πώς λειτουργεί το ίδιο το σύστημα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό με το παιδί που...

ΔΟΥΛΕΙΑ 2025: Αναβαθμισμένη, καλλωπισμένη και ολοζώντανη

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Σήμερα, αγαπητέ αναγνώστη, γιορτάζουμε —κρατήσου—...

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Μετά την παραίτηση του Διευθυντή, γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία

Μετά την παραίτηση του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών,...

Related Articles

Popular Categories