ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Χωρίς στέγαστρο οι μαθητές, με ελλείψεις προσωπικού η Σχολική Εφορεία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, με έμφαση στις κτιριακές υποδομές, την υποστελέχωση των Σχολικών Εφορειών και τις ανάγκες των μαθητών, βρέθηκαν στο επίκεντρο επιτόπιας επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού την Παρασκευή.

Τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Λιοπετρίου Α’, το Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας Β’, το Νηπιαγωγείο Δερύνειας Β’ και το Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας – Σωτήρας, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και να καταγράψουν ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης. Από το Δημοτικό Σχολείο Λιοπετρίου Α’, ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ότι οι επισκέψεις αποσκοπούν στην άμεση ενημέρωση για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων και τις πραγματικές ανάγκες τους. Παρά το γεγονός ότι το σχολικό κτίριο χρονολογείται από το 1966, η γενική εικόνα που αποκόμισε η Επιτροπή ήταν θετική. Όπως σημείωσε ο κ. Σαββίδης, οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, δεν υπάρχουν λυόμενες αίθουσες ή φαινόμενα υπερπληθυσμού, ενώ δεν έχουν καταγραφεί παιδαγωγικά προβλήματα που να σχετίζονται με τη γλώσσα.

Ωστόσο, δύο ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Το πρώτο αφορά την υποστελέχωση της Σχολικής Εφορείας σε επιμελητές, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να αναφέρει ότι θα ζητηθεί η ενίσχυσή της, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα και έγκαιρα στις ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Το δεύτερο αφορά την απουσία στεγάστρου, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα των παιδιών να βγαίνουν στην αυλή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική εικόνα του σχολείου, επισημαίνοντας ότι οι επισκέψεις θα συνεχίζονταν και σε άλλες σχολικές μονάδες της Δερύνειας, ώστε να καταγραφούν τυχόν ελλείψεις και προβλήματα που χρειάζονται λύσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις δράσεις του σχολείου γύρω από το σύνθημα «Δεν ξεχνώ». Όπως δήλωσε, οι πρωτοβουλίες αυτές τον συγκίνησαν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της μεταφοράς της ιστορίας του τόπου στις νεότερες γενιές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο σχολείο είναι το μοναδικό παγκύπρια που υλοποιεί τέτοιες δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: Έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος συνδικαλιστής-Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία

Την απώλεια του Αντώνη Νεοφύτου, τέως Γενικού Γραμματέα της...

ΔΙΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ένοχοι και οι τέσσερις για τη δολοφονία– Ομόφωνη η απόφαση του Κακουργιοδικείου

Ένοχη έκρινε την τετράδα των κατηγορουμένων για τον φόνο...

«ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ, ΦΑΡΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!»: Μήνυμα αλληλεγγύης μέσα από την αθλητική αιμοδοσία

Με σύνθημα «Κάθε σταγόνα, φάρος ελπίδας!», το Blue Light...

ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Πάνω από 30 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε έρχεται η πτώση

Με τη θερμοκρασία να φτάνει σήμερα τους 31 βαθμούς...

ΤΟΜ ΣΚΕΡΙΤ: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός του «Alien» και του «Top Gun»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο...

Topics

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Εκτός λειτουργίας 32 κυβερνητικές υπηρεσίες στη Βρετανία, στο πλευρό των ειδικών η OpenAI

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία μετά τον εντοπισμό σοβαρών...

ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗ: Απάτη μέσω WhatsApp με το όνομά του – Τι να κάνετε αν πατήσετε τον σύνδεσμο

Μηνύματα που εμφανίζουν ως αποστολέα τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα,...

Related Articles

Popular Categories