ΠΟΛΩΝΙΑ: Νέο ιστορικό ρεκόρ ζέστης-Ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 40,5°C

Αντιμέτωπη με πρωτοφανείς για τα δεδομένα της θερμοκρασίες βρίσκεται η Πολωνία, καθώς την Κυριακή 28 Ιουνίου, καταγράφηκε νέο ιστορικό ρεκόρ ζέστης, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Πολωνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IMGW), η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην πόλη Σλούμπιτσε, στο δυτικό τμήμα της χώρας, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουνίου, έχοντας εκδώσει προειδοποίηση για το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Σε ορισμένες περιοχές οι θερμοκρασίες ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ ιδιαίτερα υψηλές θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται από 18 έως 25 βαθμούς.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας, να παραμένουν επαρκώς ενυδατωμένοι και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Σύμφωνα με την πολωνική δημόσια τηλεόραση TVP, η ένταση του καύσωνα αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τα μέσα της εβδομάδας, αρχικά στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Έγινε για 3η φορά μαμά – Η δύσκολη γέννα και το πρώτο «θαύμα» στην αγκαλιά της

Μητέρα για τρίτη φορά έγινε η ηθοποιός Χριστιάνα Θεοδώρου,...

ΚΥΨΕΛΗ: Οργή για το κατεψυγμένο βρέφος – Πολίτες ζητούν ακόμη και την επαναφορά της θανατικής ποινής

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η...

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ: Πίσω στα παλιά λημέρια μετά από 20 χρόνια – Επιστροφή στο «Φιλελεύθερο» και στο ρεπορτάζ

Είκοσι χρόνια μετά, η Πετρούλα Αργυρού επέστρεψε στα παλιά...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Παύθηκε ο «υπουργός» Μεταφορών Ερχάν Αρικλί – «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία σκιά στην έρευνα»

Στην απομάκρυνση του «υπουργού Δημοσίων Έργων και Μεταφορών» Ερχάν...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ: Έσβησε στην άσφαλτο ο 76χρονος – Τον παρέσυρε λεωφορείο ενώ προσπαθούσε να μετακινήσει ψυγείο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων τα...

Topics

ΦΡΕΝΑΡΟΣ: Έσωσαν τις γάτες από τον θάνατο – Τους ζήτησαν να γκρεμίσουν το καταφύγιό τους-(Φώτο)

Έντονη συγκίνηση προκαλεί ανάρτηση που αφορά αποικία γατών στον...

Related Articles

Popular Categories