ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ: Μια φωτογραφία που λέει περισσότερα από χίλιες λέξεις – Χώρος στάθμευσης για τους κατοίκους

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί ο ποδηλατόδρομος στην οδό Χαράλαμπου Μούσκου στη Λεμεσό, με κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζουν, έχουν προκύψει από την εφαρμογή του έργου στην καθημερινότητά τους.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει χαρακτηριστικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Στην εικόνα διακρίνεται σταθμευμένο όχημα πάνω στον ποδηλατόδρομο, γεγονός που, σύμφωνα με τους κατοίκους, αναδεικνύει το πρόβλημα έλλειψης διαθέσιμων χώρων στάθμευσης στην περιοχή. Οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι αντίθετοι με την ανάπτυξη ποδηλατικών υποδομών ούτε με τις προσπάθειες ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης. Ωστόσο, θεωρούν ότι ο σχεδιασμός θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη και τις ανάγκες όσων διαμένουν στην περιοχή, ώστε να αποφεύγονται προβλήματα στην πρόσβαση προς τις κατοικίες και στην καθημερινή στάθμευση των οχημάτων.

Όπως αναφέρουν, η υφιστάμενη κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό συνεχών δυσκολιών, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης για να εξυπηρετήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες. Η εικόνα, σημειώνουν, δείχνει πως ο ποδηλατόδρομος σε αρκετές περιπτώσεις καταλήγει να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αντί για τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε. Το θέμα έχει ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση για το κατά πόσο ο σχεδιασμός τέτοιων έργων πρέπει να συνοδεύεται από πιο ολοκληρωμένες κυκλοφοριακές και πολεοδομικές μελέτες, ώστε να εξασφαλίζεται η αρμονική συνύπαρξη ποδηλατών, οδηγών και κατοίκων χωρίς να δημιουργούνται νέα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: Φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν τη μαγεία της φύσης – Τα σκοτεινά σύννεφα προμηνύουν καταιγίδες (Βίντεο)

Τα σημάδια της επερχόμενης κακοκαιρίας καταγράφει με τον φωτογραφικό...

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΒΑΚΑ: Απρόσιτο το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο του Ακάμα

Μια διαφορετική, αλλά και επικίνδυνη όψη παρουσιάζει το Φαράγγι...

CY-ALERT: Σε ποιες περιοχές ήχησε για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες μέχρι αύριο

Μήνυμα προειδοποίησης μέσω CY-ALERT για καιρικά φαινόμενα επιπέδου επικινδυνότητας...

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Διερωτήθηκε κανείς τι δεν πάει καλά; Γιατί το 63% δεν θα τα επέλεγε ξανά;

Στάσεις χωρίς στέγαστρα, λανθασμένες πληροφορίες, αραιά δρομολόγια και προβλήματα...

BBC: Ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ – Από τον «Χάρι Πότερ» στις μεγάλες αντιπαραθέσεις

Τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου «Χάρι...

Topics

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΒΑΚΑ: Απρόσιτο το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο του Ακάμα

Μια διαφορετική, αλλά και επικίνδυνη όψη παρουσιάζει το Φαράγγι...

CY-ALERT: Σε ποιες περιοχές ήχησε για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες μέχρι αύριο

Μήνυμα προειδοποίησης μέσω CY-ALERT για καιρικά φαινόμενα επιπέδου επικινδυνότητας...

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Διερωτήθηκε κανείς τι δεν πάει καλά; Γιατί το 63% δεν θα τα επέλεγε ξανά;

Στάσεις χωρίς στέγαστρα, λανθασμένες πληροφορίες, αραιά δρομολόγια και προβλήματα...

ΣΟΦΟ ΠΕΙΡΕΑ: Το τελευταίο αντίο- Θλίψη στην ποδοσφαιρική οικογένεια και στο χωριό του

Με αναφορές στην ποδοσφαιρική του διαδρομή και μηνύματα συγκίνησης...

Το νέο ID. Tiguan συνδυάζει την επιτυχία του με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης

Η Volkswagen παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο ID. Tiguan, ένα ηλεκτρικό...

Related Articles

Popular Categories