PHOETRY IV: Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας που «ενώνει» ποίηση και εικόνα – Δες πώς συμμετέχεις

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας PhOETRY IV, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Poetry Moves International Festival 2026. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους και δίνει έμφαση στη δημιουργική σύνδεση της φωτογραφίας με την ποίηση, μέσα από έναν ανοιχτό καλλιτεχνικό διάλογο.

Το φετινό θέμα, με τίτλο «ΧΡΟΝΟΣ. ΡΟΕΣ ΧΡΟΝΟΥ», καλεί τους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν δημιουργικά την έννοια του χρόνου μέσα από τον φωτογραφικό φακό, αναπτύσσοντας έναν εικαστικό διάλογο με την ποίηση.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν έμπνευση από 25 επιλεγμένα ποιήματα του φεστιβάλ, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στην πρωτότυπη γλώσσα τους και σε ελληνική ή αγγλική μετάφραση.

Η συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας PhOETRY IV είναι απλή και ανοιχτή σε όλους, χωρίς κόστος. Οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν ένα ή περισσότερα από τα 25 επιλεγμένα ποιήματα του φεστιβάλ, τα οποία λειτουργούν ως αφετηρία έμπνευσης. Στη συνέχεια, δημιουργούν τη δική τους φωτογραφική πρόταση, επιχειρώντας έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στην ποίηση και την εικόνα, με βάση το φετινό θέμα.

Οι συμμετοχές αποστέλλονται ηλεκτρονικά έως τις 10 Ιουλίου 2026, στις 23:59, στο email: [email protected], ενώ τα ποιήματα που έχουν επιλεγεί για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Οι αναλυτικοί όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής βρίσκονται αναρτημένοι online, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία. Ο διαγωνισμός είναι διεθνής, χωρίς τέλος συμμετοχής, και δίνει τη δυνατότητα σε φωτογράφους κάθε επιπέδου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό περιβάλλον, που συνδέει τη φωτογραφία με την ποίηση με έναν πιο ζωντανό και σύγχρονο τρόπο.

Φωτογραφία του Κώστα Σταμούλη, από τον περσινό διαγωνισμό PhOETRY.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ:Θρηνεί και η Ομόνοια για τον χαμό του 16χρονου – Τα μηνύματα καρδιάς

Θλίψη στην κυπριακή ποδοσφαιρική οικογένεια σκόρπισε ο θάνατος του...

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ: Επιστρέφει στις Βερσαλλίες-Η Σοφία Κόπολα γιορτάζει 20 χρόνια από την iconic ταινία

Είκοσι χρόνια μετά την πρεμιέρα της «Μαρία Αντουανέτα», η...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Σε κατάσταση καταστροφής η πόλη – Σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες-(Βίντεο)

Σχεδόν 300 χιλιοστά βροχής έχουν καταγραφεί σε διάστημα περίπου...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ: Βρέθηκαν νεκροί και οι έξι αγνοούμενοι-Τραγικός επίλογος στην επιχείρηση

Τραγικός είναι ο επίλογος της επιχείρησης έρευνας στα συντρίμμια...

ΑΡΗΣ-ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Η μάχη του 16χρονου και το συγκινητικό «αντίο» του Θ.Ο.Ι. Λακατάμιας

Έφυγε από τη ζωή ο 16χρονος Άρης-Λάμπρος Παπαχαραλάμπους, ο...

Topics

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ:Θρηνεί και η Ομόνοια για τον χαμό του 16χρονου – Τα μηνύματα καρδιάς

Θλίψη στην κυπριακή ποδοσφαιρική οικογένεια σκόρπισε ο θάνατος του...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ: Βρέθηκαν νεκροί και οι έξι αγνοούμενοι-Τραγικός επίλογος στην επιχείρηση

Τραγικός είναι ο επίλογος της επιχείρησης έρευνας στα συντρίμμια...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Υπέκυψε ο 16χρονος μετά το τροχαίο με τον μεθυσμένο οδηγό

Ανείπωτη τραγωδία στην άσφαλτο, καθώς ο 16χρονος οδηγός ηλεκτρικού...

Related Articles

Popular Categories