PhOETRY III: Διεθνής Διαγωνισμός φωτογραφίας 2025-Άφησε την κάμερα σου να «μιλήσει» τη γλώσσα της ποίησης

Ο διαγωνισμός PhOETRY III επιστρέφει για τρίτη χρονιά και ενώνει ξανά την τέχνη της φωτογραφίας με τη δύναμη της φύσης.Το φετινό κάλεσμα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από την Κύπρο και το εξωτερικό, προσκαλώντας τους να εστιάσουν τον φακό τους σε ένα θέμα γεμάτο συμβολισμούς: «Δέντρα / Ρίζες / Συμβολισμοί».

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν εικόνες που «συνομιλούν» με την ποίηση και αναδεικνύουν, μέσα από ρεαλιστική ή αλληγορική προσέγγιση, την έννοια της σύνδεσης, της συνέχειας και της μεταμόρφωσης. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και Συν+Κίνησης “Poetry Moves”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2025 στη Λευκωσία.

Οι φωτογράφοι αντλούν έμπνευση από 27 ποιήματα σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Ταγκόρ, Έσσε, Γκιμπράν, Πότσι, Βρεττάκος, Νικολάου-Χατζημιχαήλ και Στυλιανού. Οι φωτογραφίες τους θα πρέπει να συνοδεύονται από το ποίημα που τους ενέπνευσε, δημιουργώντας έναν καλλιτεχνικό διάλογο εικόνας και λέξης

Στον πιο κάτω σύνδεσμο θα βρείτε τα 27 ποιήματα που έχουν επιλεχθεί από το Φεστιβάλ για να χρησιμοποιηθούν για «διάλογο» με την φωτογραφία:

https://www.poetry-moves-international-festival.com/xxvii-poems

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος ενός διεθνούς, διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ με επίκεντρο την ποίηση και την κίνηση, όπου η τέχνη λειτουργεί ως πλατφόρμα διαλόγου και συμπερίληψης.Αν η εικόνα για σένα είναι ποίηση και η κάμερα η φωνή σου, τότε PhOETRY III είναι το κάλεσμά σου.

Για τους κανόνες και όρους του Διαγωνισμού: (ελληνικά/αγγλικά: https://www.poetry-moves-international-festival.com/open-call-phoetry-iii-2025/

Κάθε χρόνο επιλέγεται μια νέα θεματική, η οποία αποτελεί το σημείο εκκίνησης για όλη την καλλιτεχνική δημιουργία του Φεστιβάλ. Σε αυτή τη
βάση, γίνεται επιλογή ποιημάτων από την κυπριακή και τη διεθνή λογοτεχνία, συνδυάζοντας έργα καθιερωμένων αλλά και νέων ποιητών. Αυτή η διαδικασία έρευνας και επιλογής λειτουργεί ως θεμέλιος λίθος για τη διαμόρφωση του προγράμματος. Τα επιλεγμένα ποιήματα εμπνέουν καλλιτέχνες, αποτελώντας την αφετηρία για νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Με ελεύθερη είσοδο και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, το φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως διεθνής, ετήσιος θεσμός που ενισχύει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και προσφέρει πρωτότυπες αισθητικές εμπειρίες. Οι εκδηλώσεις του εξαπλώνονται σε διάφορους χώρους της Λευκωσίας, δημιουργώντας έναν ζωντανό πολιτιστικό χάρτη που προσεγγίζει διαφορετικά κοινά.

Δήλωσε συμμετοχή και γίνε μέρος ενός καλλιτεχνικού ταξιδιού πέρα από τα όρια.
Υποβολές μέχρι 12 Ιουλίου 2025

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Hot this week

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ: Ο σκύλος που μαζεύει τα σκουπίδια από την παραλία και μας βάζει… τα γυαλιά-(Βίντεο)

Μια ξεχωριστή εικόνα καταγράφεται στη Σάμο και συγκεκριμένα στην...

ΙΝΔΙΑ: 6χρονος μαθητής πέθανε στην τάξη μετά από χαστούκι που φέρεται να του έδωσε η δασκάλα-(Βίντεο)

Τραγική κατάληξη είχε ένα περιστατικό σε σχολείο της Ινδίας,...

ΚΟΡΝΟΣ: Οικογένεια κινδυνεύει με έξωση – Έκκληση αλληλεγγύης για το κορίτσι με αναπηρία

Έκκληση προς τους κατοίκους του Κόρνου και όλους όσοι...

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: «Τσάκωσαν» 40χρονο με 25 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 25 κιλών, εντοπίστηκε...

Topics

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: «Τσάκωσαν» 40χρονο με 25 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 25 κιλών, εντοπίστηκε...

ΜΑΙΚ ΠΟΥΤΑΣΗΣ: «Δεν θα λυγίσω» – Το μήνυμα του συζύγου της Έλενας Αντωνιάδου

Ένα μήνυμα με έντονο συναισθηματικό φορτίο και αναφορά στην...

Related Articles

Popular Categories