ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ: «Είμαι ευτυχισμένος με τη δεύτερη θέση στο Λος Άντζελες» – Επιστρέφει σπίτι με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς του 2028-(Βίντεο)

Ο Παύλος Κοντίδης συνεχίζει να γράφει ιστορία στην παγκόσμια ιστιοπλοΐα, προσθέτοντας ακόμη ένα σημαντικό μετάλλιο στη σπουδαία καριέρα του. Ο Κύπριος πρωταθλητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Grand Slam του Λος Άντζελες, στα ίδια νερά όπου σε δύο χρόνια θα επιχειρήσει να δώσει ξανά το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού ξεκίνησε τις κούρσες μεταλλίων από την πρώτη θέση της κατάταξης στην κατηγορία ILCA7 και, παρά τις δυσκολίες στις τελευταίες ιστιοδρομίες, κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στο βάθρο. Με τερματισμούς στην 8η και 9η θέση στις δύο τελικές κούρσες, ολοκλήρωσε τη διοργάνωση στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Αυστραλός Matt Wearn, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Βρετανός Michael Beckett.

Η νέα διάκριση έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη γεμάτη χρονιά για τον Παύλο Κοντίδη. Τον περασμένο Μάιο στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του Πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ILCA7, φτάνοντας για έκτη φορά στην καριέρα του στο Νο1 του κόσμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κοντίδης ανεβαίνει στο βάθρο του συγκεκριμένου αγώνα. Πέρσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Grand Slam του Λος Άντζελες, με τη διοργάνωση τότε να πραγματοποιείται σε διαφορετική τοποθεσία, στο Λονγκ Μπιτς.

Με το βλέμμα πλέον στραμμένο στην επόμενη μεγάλη πρόκληση, ο Κύπριος ιστιοπλόος προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Dun Laoghaire της Ιρλανδίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 μέχρι τις 30 Αυγούστου. «Είμαι αρκετά χαρούμενος με την απόδοσή μου όλη την εβδομάδα, ήμουν πολύ σταθερός. Σήμερα τα πράγματα δεν πήγαν 100% σύμφωνα με τα πλάνα, αλλά είμαι ευτυχισμένος με τη δεύτερη θέση», ανέφερε ο Παύλος Κοντίδης μετά την απονομή του μεταλλίου.

Με συνέπεια, δουλειά και σταθερή παρουσία στην κορυφή, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης συνεχίζει να σηκώνει ψηλά τη σημαία της χώρας του στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου, με τον μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες να παραμένει μπροστά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ: Νεκρή ανασύρθηκε γυναίκα – Αγωνία για τους πέντε που παραμένουν στα χαλάσματα

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια του κτιρίου...

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πότε ανοίγουν οι ουρανοί με βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο από την...

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ: Ολονύχτια μάχη στα συντρίμμια για τους έξι αγνοούμενους – Ποιοι βρίσκονται στη λίστα-(Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και...

ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Πώς κατάφερε να αποδράσει Σύρος κρατούμενος – Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό

Άγνωστες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από...

Topics

ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Πώς κατάφερε να αποδράσει Σύρος κρατούμενος – Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό

Άγνωστες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από...

ΚΟΝΓΚΟ: Συντριβή αεροσκάφους με 13 νεκρούς – Τεχνική βλάβη εξετάζουν οι αρχές-(Βίντεο)

Τραγικό τέλος είχε πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους στη Λαϊκή Δημοκρατία...

«ΒΟΜΒΑ» $10,5 ΔΙΣ. ΣΤΟ FACEBOOK: Στο στόχαστρο για την υπόθεση Cambridge Analytica

Ένα ιδιαίτερα βαρύ οικονομικό πλήγμα αντιμετωπίζει το Facebook στο...

Related Articles

Popular Categories