ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ: «Είμαι ευτυχισμένος με τη δεύτερη θέση στο Λος Άντζελες» – Επιστρέφει σπίτι με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς του 2028-(Βίντεο)

Ο Παύλος Κοντίδης συνεχίζει να γράφει ιστορία στην παγκόσμια ιστιοπλοΐα, προσθέτοντας ακόμη ένα σημαντικό μετάλλιο στη σπουδαία καριέρα του. Ο Κύπριος πρωταθλητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Grand Slam του Λος Άντζελες, στα ίδια νερά όπου σε δύο χρόνια θα επιχειρήσει να δώσει ξανά το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού ξεκίνησε τις κούρσες μεταλλίων από την πρώτη θέση της κατάταξης στην κατηγορία ILCA7 και, παρά τις δυσκολίες στις τελευταίες ιστιοδρομίες, κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στο βάθρο. Με τερματισμούς στην 8η και 9η θέση στις δύο τελικές κούρσες, ολοκλήρωσε τη διοργάνωση στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Αυστραλός Matt Wearn, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Βρετανός Michael Beckett.

Η νέα διάκριση έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη γεμάτη χρονιά για τον Παύλο Κοντίδη. Τον περασμένο Μάιο στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του Πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ILCA7, φτάνοντας για έκτη φορά στην καριέρα του στο Νο1 του κόσμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κοντίδης ανεβαίνει στο βάθρο του συγκεκριμένου αγώνα. Πέρσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Grand Slam του Λος Άντζελες, με τη διοργάνωση τότε να πραγματοποιείται σε διαφορετική τοποθεσία, στο Λονγκ Μπιτς.

Με το βλέμμα πλέον στραμμένο στην επόμενη μεγάλη πρόκληση, ο Κύπριος ιστιοπλόος προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Dun Laoghaire της Ιρλανδίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 μέχρι τις 30 Αυγούστου. «Είμαι αρκετά χαρούμενος με την απόδοσή μου όλη την εβδομάδα, ήμουν πολύ σταθερός. Σήμερα τα πράγματα δεν πήγαν 100% σύμφωνα με τα πλάνα, αλλά είμαι ευτυχισμένος με τη δεύτερη θέση», ανέφερε ο Παύλος Κοντίδης μετά την απονομή του μεταλλίου.

Με συνέπεια, δουλειά και σταθερή παρουσία στην κορυφή, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης συνεχίζει να σηκώνει ψηλά τη σημαία της χώρας του στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου, με τον μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες να παραμένει μπροστά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: 62χρονη έγινε για πρώτη φορά μητέρα – «Ποτέ δεν τα παράτησα»

Μια ξεχωριστή περίπτωση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των...

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Θαλάσσιο ατύχημα με jet ski – Τραυματίστηκαν παιδί και ενήλικας

Θαλάσσιο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, 15 Αυγούστου, στον Πρωταρά,...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ: Νομική προσφυγή από πατέρα φοιτήτριας με οπτική αναπηρία – H απόφαση της Μαρίας Λοττίδη

Στη Δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει ο πατέρας φοιτήτριας με...

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί – Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι-(Βίντεο)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα του...

Topics

ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: 62χρονη έγινε για πρώτη φορά μητέρα – «Ποτέ δεν τα παράτησα»

Μια ξεχωριστή περίπτωση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των...

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Θαλάσσιο ατύχημα με jet ski – Τραυματίστηκαν παιδί και ενήλικας

Θαλάσσιο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, 15 Αυγούστου, στον Πρωταρά,...

ΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Δεκαπενταύγουστος και οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ετοιμάζεται...

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η γιορτή της Παναγίας που κρατά ζωντανή την πίστη και την ελπίδα

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή....

Related Articles

Popular Categories