Καταγγελία έχει υποβληθεί επισήμως ενώπιον της Αστυνομίας, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και άλλων αρμόδιων φορέων από πρώην εθελοντή, αναδεικνύοντας σοβαρά ζητήματα σε ιδιωτικό καταφύγιο σκύλων στην Πάφο.
Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Δημοτικός Σύμβουλος ΕΛΑΜ Πάφου, Κυριάκος Σάββα, ο οποίος καλεί την Αστυνομία σε πλήρη ποινική διερεύνηση, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες σε δημόσιες και ξεκάθαρες απαντήσεις και τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν την προστασία των ζώων που βρίσκονται ακόμη στο καταφύγιο. Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση, αναφέρονται περιστατικά θανάτωσης σκύλων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες: 27/01/2026, 01/02/2026 (με αναφορά σε αυτόπτη μάρτυρα), 07/02/2026, 10/02/2026 και 16/02/2026, όπου φέρεται να θανατώθηκαν 40 ζώα.

Τα στοιχεία εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα και τη διαδικασία των ευθανασιών, την εμπλοκή εγγεγραμμένων κτηνιάτρων και τη συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, ενώ τίθεται και ζήτημα παραπλάνησης του κοινού, δεδομένου ότι το καταφύγιο παρουσιαζόταν ως “no-kill”. Επιπλέον, αναφορές για ενέργειες εκτός ωραρίου ενισχύουν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση.

Η καταγγελία έχει ήδη παραληφθεί από την Αστυνομία Κύπρου, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων, καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση προς τους πολίτες για την πορεία της υπόθεσης.
Σε περίπτωση επιβεβαίωσης των αναφερομένων, πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας και ευημερίας των ζώων, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία και απαιτεί άμεση δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


