Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η διαμαρτυρία έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για την υπόθεση του 4χρονου Μάριου, ο οποίος νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός στο Μακάρειο Νοσοκομείο, έπειτα από μηνιγγίτιδα. Το κάλεσμα της οικογένειας προς τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της πήρε σάρκα και οστά, καθώς δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, θέλοντας με την παρουσία τους να στηρίξουν τους γονείς του μικρού Μάριου και να ενώσουν τη φωνή τους στο αίτημα για απαντήσεις και δικαιοσύνη.
Η οικογένεια του μικρού αγοριού καταγγέλλει σοβαρές παραλείψεις και λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς γιατρών και ζητά να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον από την έρευνα προκύψει ότι υπήρξαν λάθη. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ενώ οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν πανό με ιδιαίτερα φορτισμένα μηνύματα. Μεταξύ άλλων, αναφερόταν πως ένα παιδί ζητούσε βοήθεια χωρίς, όπως υποστηρίζει η οικογένεια, να εισακουστεί, ενώ γινόταν αναφορά και στις ημέρες που ο μικρός παρέμενε στο νοσοκομείο.
Ιδιαίτερα συγκλονισμένη, η μητέρα του 4χρονου μίλησε για όσα έζησε η οικογένεια, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι υπήρξαν χειρισμοί που θα πρέπει να διερευνηθούν. Όπως ανέφερε, η κατάσταση του παιδιού παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι αρχικά δεν αντιμετωπίστηκε με τον τρόπο που θα έπρεπε.Με αναφορά σε όσα της είχαν μεταφέρει οι γιατροί για την κατάσταση του παιδιού της, η μητέρα περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τη στιγμή που πληροφορήθηκε πως ο Μάριος ενδεχομένως να έχανε την όρασή του.
«Ζούμε σε μια επικίνδυνη πόλη»
«Μου είπαν ότι το μωρό μου θα μείνει τυφλό. Έπεσαν έξω. Το μωρό μου δεν έμεινε τυφλό. Έμεινε εγκεφαλικά νεκρό», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί ακόμη και την απώλεια της όρασης, αρκεί το παιδί της να βρισκόταν σήμερα μαζί της. «Θα γινόμουν εγώ τα μάτια του», είπε χαρακτηριστικά. Η μητέρα ζήτησε από την Πολιτεία να προχωρήσει μέχρι τέλους τη διερεύνηση της υπόθεσης και να αποδώσει ευθύνες, εφόσον αυτές προκύψουν.
«Το μόνο που ζητώ από αυτό το κράτος είναι δικαιοσύνη», ήταν το μήνυμα που έστειλε, δηλώνοντας αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι να δοθούν απαντήσεις. Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του ΟΚΥπΥ, ο οποίος διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 4χρονος κατέληξε εγκεφαλικά νεκρός, μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων μηνιγγίτιδας. Για την οικογένεια, ωστόσο, το ζητούμενο πλέον είναι ένα, να αποσαφηνιστεί τι συνέβη στις κρίσιμες ημέρες πριν από τη μεταφορά του παιδιού στο Μακάρειο και να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις που συνέβαλαν στην τραγική εξέλιξη.
Η μητέρα του Μάριου ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια μέχρι να λάβει τις απαντήσεις που ζητά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

