ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Προκαλεί ανατροπή-Έφεση στην απόφαση Συλλούρη-Τζιοβάνη – Απειλές κατά των λειτουργών

«Η Δικαιοσύνη λειτουργεί με κανόνες». Με αυτή τη φράση, η Εκπρόσωπος Τύπου της Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, κα Πολίνα Ευθυβούλου, έστειλε το δικό της ξεκάθαρο μήνυμα, ανακοινώνοντας την απόφαση για άσκηση έφεσης στην υπόθεση που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία.

Η έφεση αφορά την αθωωτική απόφαση του Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για τους Δημήτρη Συλλούρη και Χριστάκη Τζιοβάνη. Η κα Ευθυβούλου ξεκαθάρισε πως η Νομική Υπηρεσία σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ωστόσο η έφεση αποτελεί θεσμικό δικαίωμα και βασικό εργαλείο της έννομης τάξης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το επίμαχο βίντεο του Al Jazeera, το οποίο, παρά τη σημασία του, δεν έγινε αποδεκτό ως μαρτυρία, καθώς δεν πληρούσε τις νομικές προϋποθέσεις. Αντί αυτού, η Νομική Υπηρεσία στηρίχθηκε σε καταθέσεις μαρτύρων, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου με τα μέσα που επιτρέπει ο νόμος. Το μήνυμα, ωστόσο, ήταν σαφές. Η διαδικασία δεν τελείωσε. Η μάχη πλέον μεταφέρεται στο Εφετείο.

Φανερά εκνευρισμένη, η κα Πολίνα Ευθυβούλου προειδοποίησε δημοσιογράφους, πολιτικά κόμματα και την κοινωνία, λέγοντας ότι «ουαί και αλίμονο» αν δεν στηρίξουν τους λειτουργούς της Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας που αντιμετωπίζουν βομβιστικές υποθέσεις και απειλές.

«Έχουμε δεχτεί τρεις βομβιστικές επιθέσεις…Ο κόσμος μας κοιτάζει κάτω από τα αυτοκίνητά του», συνέχισε, περιγράφοντας ένα κλίμα φόβου και κινδύνου, με εμπρησμούς δικαστηρίων και προσπάθειες καταστροφής τεκμηρίων. Η τοποθέτησή της ήταν έντονη, με φανερή ένταση, καταδεικνύοντας την πίεση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Νομική Υπηρεσία, αλλά και την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί το έργο των λειτουργών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΠΕΤΡΑ ΑΡΓΥΡΟΥ: «Δεν θα πούμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν-Ζητώ συγγνώμη δημόσια…»-(Βίντεο)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η διευθύντρια ειδήσεων και παρουσιάστρια...

ΦΩΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΣΠ: Ένταση μετά τον τελικό Κυπέλλου Απόλλωνα–Πάφος FC-(Βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής έξω από το...

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ: Ακόμα ένα παιδί του απαρνείται το επίθετό του – Οι εξελίξεις στην οικογένεια Τζολί

Νέα διάσταση παίρνει η πολύκροτη σχέση του Μπραντ Πιτ...

ΠΣΣΕ: «Ανοίγει ξανά» ο 11ος Διαγωνισμός Εταιρικού Εθελοντισμού – Δικαίωμα συμμετοχής για εταιρείες και οργανισμούς

Παράταση δόθηκε για τον 11ο Διαγωνισμό Εταιρικού Εθελοντισμού και...

Topics

ΠΕΤΡΑ ΑΡΓΥΡΟΥ: «Δεν θα πούμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν-Ζητώ συγγνώμη δημόσια…»-(Βίντεο)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η διευθύντρια ειδήσεων και παρουσιάστρια...

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Έξω από το Προεδρικό – Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν το μεσημέρι οι...

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Διευθετήσεις με την Αστυνομία για ομαλή διεξαγωγή της διαμαρτυρίας

Η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει ότι έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένες διευθετήσεις...

Related Articles

Popular Categories