Εννέα ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του λεγόμενου Επαρχιακού Δικαστηρίου Κερύνειας, σε σχέση με το πολύνεκρο ναυάγιο επιβατηγού πλοίου στα ανοικτά της Κερύνειας, όπου έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα κατεχόμενα, σε βάρος των υπόπτων διερευνάται υπόθεση για πρόκληση θανάτου λόγω απροσεξίας και αμέλειας. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ο καπετάνιος, ο δεύτερος καπετάνιος, μηχανικοί, μέλη του πληρώματος και στελέχη της εταιρείας.
Συνολικά, οι κατοχικές αρχές έχουν εκδώσει διατάγματα σύλληψης για 16 πρόσωπα. Από αυτούς, οι 9 οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του λεγόμενου δικαστηρίου, ενώ ζητήθηκε η παρουσία και των υπόλοιπων 7.
Η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 11:30, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσία και των υπόλοιπων υπόπτων.Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζονται. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχουν ληφθεί καταθέσεις από περισσότερα από 100 πρόσωπα, ενώ εξετάζεται και υλικό από κάμερες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι πρώτες καταθέσεις μελών του πληρώματος, σύμφωνα με τις οποίες το μπροστινό τμήμα του πλοίου φέρεται να αποκολλήθηκε. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η ακριβής αιτία του ναυαγίου, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


