Το γαμήλιο γλέντι έφτασε μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Λινόπετρας, με αγωνιστικό αυτοκίνητο να κάνει πλαγιολισθήσεις και τους υπόλοιπους οδηγούς να περιμένουν για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Ρυμουλκά οχήματα είχαν αποκλείσει τις εξόδους, μετατρέποντας τον δημόσιο δρόμο σε πίστα για τις ανάγκες της γαμήλιας επίδειξης.
Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media με τη λεζάντα «Just Married». Μόνο που πίσω από το θέαμα υπάρχει και η άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στον δρόμο και αναγκάστηκαν να περιμένουν μέχρι να τελειώσουν οι ελιγμοί. Η χαρά ενός ζευγαριού είναι σεβαστή. Το ίδιο ισχύει για την ασφάλεια και τον χρόνο όλων των υπολοίπων. Κάποιος μπορεί να πήγαινε στη δουλειά του, να είχε ένα ραντεβού ή να έπρεπε να φτάσει κάπου επειγόντως. Δεν όφειλε να εξηγήσει γιατί χρειαζόταν να περάσει από έναν δημόσιο δρόμο.
Και πέρα από την ταλαιπωρία, τίθεται ζήτημα ασφάλειας. Οι πλαγιολισθήσεις ενός αγωνιστικού οχήματος σε κυκλικό κόμβο αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για λάθος. Ποιος είχε αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που ο οδηγός έχανε τον έλεγχο; Είχε ενημερωθεί για το περιστατικό; Υπήρξε παρέμβαση για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία; Είχε δοθεί άδεια για τον αποκλεισμό του κόμβου και τη συγκεκριμένη επίδειξη; Από τις διαθέσιμες πληροφορίες δεν προκύπτουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Δεν μπορεί η διέλευση των οδηγών να εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρώσει μια παρέα το γλέντι της. Ούτε είναι υποχρεωμένος ο κόσμος να αποδέχεται την ταλαιπωρία του, για να μη θεωρηθεί ότι «χαλάει τη χαρά» των νεόνυμφων. Να ζήσει το ζευγάρι και να χαρεί τον γάμο του. Ο δρόμος, όμως, ανήκει σε όλους. Και οι υπόλοιποι είχαν κάπου να πάνε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

