ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: 1,505 Κύπριοι συμμετείχαν στην φετινή 40κοστή διοργάνωση -Ποιους είδαμε

Αρκετοί ήταν και φέτος οι Κύπριοι που έτρεξαν στο φετινό Μαραθωνίου της Αθήνας δίνοντας δυναμικά το παρών τους. Εμείς ξεχωρίσαμε, κάποια γνωστά πρόσωπα της κυπριακής ζωής πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο έδειξαν τη δύναμη και την αγωνιστικότητα που διαθέτουν.

Ο αγώνας 10χλμ διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 11 Νοεμβρίου ενώ ο αγώνας 5χλμ και ο Μαραθώνιος Δρόμος διοργανώθηκαν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Όλοι οι δρομείς τερμάτισαν τους αγώνες του στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στις κυπριακές συμμετοχές, στα 10 χλμ ξεχώρισαν οι Νεόφυτος Λεμονάρης με 34 λεπτά ακριβώς, ο Χρύσανθος Χρυσάνθου με 35:48 ενώ την τριάδα ολοκλήρωσε ο Νεοκλής Ιωάννου του Ευ Ζην με 37 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της Σταύρης Περικλέους του Συλλόγου Κεραυνός Στροβόλου η οποία ολοκλήρωσε τη δύσκολη διαδρομή με επίδοση 39:03 όπως επίσης και ο αειθαλής 59χρονος Χρύσανθος Αντωνίου του Στέλιου Κυριακίδη με 39:44. Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων ήταν και ο πιο δημοφιλής για τους Κύπριους αφού ολοκλήρωσαν την απόσταση 724 αθλητές.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ο οποίος διεξάχθηκε το πρωινό της Κυριακής, έτρεξαν 236 Κύπριοι. Εξαιρετική επίδοση είχε ο 20χρονος Γιώργος Κωνσταντίνου με 16:06 καταλαμβάνοντας τη 9η θέση της γενικής κατάταξης ενώ στις γυναίκες πρώτη Κύπρια ήταν η Άντρη Ιωσήφ με χρόνο 23:31.

Πρώτος Κύπριος που έκοψε το νήμα ήταν ο Ανδρέας Ζένιος σε 2 ώρες 52 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.

Ο δρομέας Νικόλας Γεωργίου τερμάτισε πρώτος από τους Κύπριους με χρόνο 2ώρες 54 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα

Τερματίζοντας ένα Μαραθώνιο όμως είναι κάτι το ξεχωριστό. Τα αυθεντικά 42,195 χλμ τα οποία ξεκινούν από τον Μαραθώνα και καταλήγουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο προκαλούν ρίγος και απαιτούν σεβασμό. 545 Κύπριοι ολοκλήρωσαν τη Μαραθώνια διαδρομή και πήραν το χρίσμα του Μαραθωνοδρόμου.

Πρώτος Κύπριος που έκοψε το νήμα ήταν ο Ανδρέας Ζένιος σε 2 ώρες 52 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Λίγα δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισε ο Νικόλας Γεωργίου με χρόνο 2 ώρες 54 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Αυξέντης Ευαγγέλου με 2 ώρες 58 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και οι τρεις σημείωσαν προσωπικό ρεκόρ σε μια δύσκολη διαδρομή. Στις γυναίκες το έναυσμα έδωσε η Αντωνία Στέλικου με την εξαιρετική επίδοση των 3 ωρών 16 λεπτών και 17 δευτερολέπτων. Λίγα λεπτά πίσω ήταν η Ιωάννα Πέτρου με 3:23:33 και την τριάδα ολοκλήρωσε η Αναστασία Αμπράμοβα με χρόνο 3:28:57.

Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και την υπερπροσπάθεια της Άννας Καζακέου η οποία ολοκλήρωσε την αυθεντική διαδρομή σε 7 ώρες και 44 λεπτά. Το να τρέξει κάποιος και να τερματίσει σ’ ένα Μαραθώνιο και ιδιαίτερα την αυθεντική διαδρομή στην Αθήνα αποτελεί τεράστιο επίτευγμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς για την αξιέπαινη προσπάθεια τους.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καλλινίκου συμμετείχε στο 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τερματίζοντας στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο στάδιο έστω και στα 10 χιλιόμετρα πραγματοποιώντας ένα παιδικό όνειρό του.

Με πληροφορίες από Ranning Cyprus

Hot this week

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΦΟΥ: Ζήτημα εξαίρεσης δικαστή οδήγησε σε αναβολή της υπόθεσης Φαίδωνα Φαίδωνος

Στην απαγγελία κατηγοριών αναμενόταν να προχωρήσει σήμερα η διαδικασία...

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Σήμερα η διαδικασία για απάντηση στις κατηγορίες στην υπόθεση βιασμού

Η επίσημη απαγγελία των κατηγοριών εναντίον του τελών σε...

ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ: Οκτώ συλλήψεις σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας – Έξι οδηγοί θετικοί σε αλκοτέστ

Τα αποτελέσματα των χθεσινών βραδινών ελέγχων της Αστυνομίας αποδεικνύουν...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατέληξε ο άνδρας που έπεσε από πολυκατοικία για να αποφύγει έλεγχο της ΥΑΜ

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση της πτώσης άνδρα από...

Topics

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΦΟΥ: Ζήτημα εξαίρεσης δικαστή οδήγησε σε αναβολή της υπόθεσης Φαίδωνα Φαίδωνος

Στην απαγγελία κατηγοριών αναμενόταν να προχωρήσει σήμερα η διαδικασία...

ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ: Οκτώ συλλήψεις σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας – Έξι οδηγοί θετικοί σε αλκοτέστ

Τα αποτελέσματα των χθεσινών βραδινών ελέγχων της Αστυνομίας αποδεικνύουν...

ΟΡΟΚΛΙΝΗ: Όχημα σε κινητή πινακίδα οδικών έργων – Μόνο υλικές ζημιές- (Βίντεο)

Τροχαία σύγκρουση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαϊου...

ΦΟΙΒΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θλίψη σε ΓΣΠ και ΑΠΟΕΛ για τον τέως διευθυντή

Βαρύ πένθος σκόρπισε στον κυπριακό αθλητισμό η είδηση του...

Related Articles

Popular Categories