fbpx
33.9 C
Nicosia
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: «Ο άνθρωπος έμπνευση για μένα ήταν η αιτία...

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: «Ο άνθρωπος έμπνευση για μένα ήταν η αιτία και η αφορμή να ακολουθήσω την μουσική και το τραγούδι..»

-

Τα όνειρά και οι επιθυμίες δεν τελειώνουν ποτέ όταν ο κύριος στόχος σου είναι να καταφέρεις αυτό που κάποιοι θεωρούν ότι είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί. Τα βιντεάκια που ανεβάζει στο Tik-Tok την έκαναν ευρέως γνωστή ενώ μια από τις επιθυμίες της είναι να συνεργαστεί με τον Χρήστο Νικολοπούλο, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το άτομο της.

Έχοντας υλοποιήσει εν μέρη τα όνειρά της η Ιφιγένεια Χριστοδούλου διδάσκει και ερμηνεύει διάφορα είδη μουσικής έχοντας μεγάλη αδυναμία στο παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι. Μητέρα τεσσάρων παιδιών συνεχίζει με μεράκι αυτό που λατρεύει περισσότερο από όλα. Συνδυάζοντας την μητρότητα και την αγάπη της για το τραγούδι δεν το έβαλε ποτέ κάτω επεκτείνοντας τις φωνητικές της δραστηριότητες της, ως Vocal Coach βοηθώντας ουσιαστικά νέα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις με διάφορες ασκήσεις που διαθέτει δωρεάν στην πλατφόρμα του Tik-Tik.

Από ποια ηλικία διαπίστωσες ότι θέλεις να ασχοληθείς με το χώρο της μουσικής σκηνής;

Από την ηλικία των 9 χρόνων, όταν πήγαινα στην Δ ’τάξη σε Δημοτικό σχολείο στην Λεμεσό, τόλμησα να δοκιμάσω να περάσω από ακρόαση που είχε το σχολείο για να διαλέξουν τα καινούργια σόλα για τις γιορτές , χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς μου. Ο δάσκαλος μου ο Νίκος Βήχας με εμπιστεύτηκε από μικρή ηλικία γι’ αυτό τον βασικό ρόλο και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει να τραγουδώ. Στο Λύκειο είχα την τιμή να έχω για καθηγητή μουσικής και μέντορα μου τον κύριο Κώστα Κακογιάννη όπου ήταν και η αφορμή να καταλάβω ότι ανήκω στο μονοπάτι της μουσικής και να πραγματοποιήσω το όνειρο μου σπουδάζοντας το.

Σκέφτηκες ποτέ να μετακομίσεις εκτός Κύπρου ώστε να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα;

Σκέφτηκα αρκετές φορές για καριέρα στο εξωτερικό αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολος ο συγκεκριμένος χώρος αν δεν έχεις τα κατάλληλα εφόδια, την οικονομική άνεση, τις σωστές γνωριμίες και πάνω απ’ όλα εμπειρίες για να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου και να πετύχεις.

Γνωρίζω ότι είσαι και μητέρα τεσσάρων παιδιών

Παντρεύτηκα σε μικρή ηλικία, όπου ταυτόχρονα σπούδαζα και είχα τον πρώτο μου γιο Γεώργιο και μετά από τέσσερα χρόνια ήρθε και ο δεύτερος μου γιος Κωνσταντίνος. Μετέπειτα στην πορεία των χρόνων ήρθε και ο χωρισμός.

«Σκέφτηκα αρκετές φορές για καριέρα στο εξωτερικό αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολος ο συγκεκριμένος χώρος αν δεν έχεις τα κατάλληλα εφόδια…»

Στο διάστημα που ήσουν παντρεμένη μπορούσες να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα;

Όταν ήμουν παντρεμένη δεν είχα θέμα στο να τρέξω για να εκπληρώσω τις μουσικές μου δημιουργίες. Οι δυσκολίες ήρθαν όταν ήμουν μονογονιός, οι γονείς μου να είναι μακριά και να προσπαθείς να παλέψεις με τις όποιες καταστάσεις σου φέρνει η ζωή για να αποδείξεις στον εαυτό σου και να δείξεις στα παιδιά σου ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα δίχως να τους λείψει κάτι. Λίγα χρόνια μετά τον χωρισμό, γνώρισα τον μελλοντικό μου σύζυγο όπου συνεχίζουμε μαζί την πορεία της ζωής μεγαλώνοντας την οικογένειά μας με ακόμα δύο παιδάκια.

Ποιο είδος ρεπερτόριο επιλέγεις να ερμηνεύεις;

Σαν Vocal Coach έχω μάθει να αγαπώ και να στηρίζω ξεχωριστά το κάθε είδος Μουσικής. Υπηρετώ όμως σαν στρατιώτης της μουσικής έχοντας μία αγάπη παραπάνω για το παραδοσιακό και λαϊκό ρεπερτόριο. Είναι για μένα τα δύο σημαντικά ρεπερτόρια που μιλούν για την ζωή και την παράδοση, και τα τραγούδια τους έχουν μείνει μέχρι και σήμερα και θα παραμείνουν να υπάρχουν και στο μέλλον διδάσκοντας μας την πραγματική αξία της μουσικής.

Το 2021 κυκλοφόρησες το πρώτο σου τραγούδι το οποίο ήταν η επανεκτέλεση ενός παλιού και πολύ γνωστού τσιγγάνικου τραγουδιού «Το παρκάκι» από την εταιρία Gabi productions, είναι αυτό που ήθελες πάντα;

Ήταν ένας από τους πολλούς στόχους που είχα στο ξεκίνημα της καριέρας μου όπου κατάφερα να πετύχω μετά από μερικά χρόνια.

Ποια είναι η σχέση σου με τον Κώστα Κακογιάννη;

Ο μέντορας μου, ο δάσκαλος μου, ο άνθρωπος έμπνευση για μένα, η αιτία και η αφορμή να ακολουθήσω την μουσική και το τραγούδι. Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψω πόσο ευγνώμων είμαι στο Θεό που τον έφερε στον δρόμο μου.

Πρόσφατα ο μεγάλος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος εξέφρασε για το άτομο σου τα καλύτερα σχόλια. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια συνεργασία μαζί σας;

Ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην μουσική μου καριέρα. Ο κύριος Νικολόπουλος βοηθάει και στηρίζει νέα ταλέντα, αν τα φέρει ο Θεός και οι καταστάσεις για μένα θα ήταν κάτι το μοναδικό.

Τα βίντεο σου στο Τϊκ-Τϊκ έχουν τεράστια απήχηση για τις πρωτότυπες ασκήσεις φωνητικής. Θεωρείς ότι στην Κύπρο υπάρχουν πολλά άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι και γι’ κάποιο λόγο δεν μπορούν;

Λαμβάνω καθημερινά πάρα πολλά μηνύματα από αρκετό κόσμο όπου θέλει να ξεκινήσει μαθήματα φωνητικής αλλά λόγω οικονομικών θεμάτων δυσκολεύονται. Πλέον η μουσική θεωρείται έξτρα πολυτέλεια και δίνουμε έμφαση περισσότερο σε άλλα μαθήματα και μόνον αν υπάρξει χρόνος και μία πιο οικονομική άνεση θα ξεκινήσουν. Γι’ αυτό το λόγο έχω δημιουργήσει τις τεχνικές μου και τις ανεβάζω καθημερινά για να μπορέσει ο καθένας να επωφεληθεί δωρεάν συμβουλές και ασκήσεις γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μην μπορείς να κάνεις πράξη αυτό που αγαπάς.

«Έχω δημιουργήσει τις τεχνικές μου και τις ανεβάζω καθημερινά για να μπορέσει ο καθένας να επωφεληθεί δωρεάν συμβουλές και ασκήσεις γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μην μπορείς να κάνεις πράξη αυτό που αγαπάς»

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας σου στο χώρο της φωνητικής έχεις ξεχωρίσεις κάποιους καλλιτέχνες που θα ήθελες να συνεργαστείς;

Τα μουσικά μου ακούσματα έχουν μεγαλώσει και αναπτυχθεί μέσα από τα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου, της Μαρινέλλας, της αξέχαστης Βίκυς Μοσχολιού, Μαίρης Λίντα, Πόλυ Πάνου και γενικότερα από τις δυναμικές γυναικείες προσωπικότητες της δεκαετίας του ’60. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με μία από τις δύο κυρίες που προανέφερα και την σύγχρονη λαϊκή τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου. Έχω γνωρίσει την αγαπημένη και σπουδαία Ευρυδίκη και την έχω ξεχωρίσει απ’ όλους επειδή είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωπος και στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες.

Ποια είναι τα όνειρά της Ιφιγένειας Χριστοδούλου;

Η αναγνώριση της δουλειάς της σε Κύπρο και Ελλάδα, έχοντας συνεργασίες με τραγουδιστές/τριες στο χώρο του Vocal Coaching.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική σκηνή;

Να μην σταματάνε να ονειρεύονται, να κυνηγάνε κάθε ευκαιρία που έρχεται στο δρόμο τους, και όποτε πέφτουν κάτω να σηκώνονται πιο δυνατοί και έτοιμοι για να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: