ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Νέα διαδικτυακή απάτη – 53χρονος έχασε €65.415 από δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης, με φόντο επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία, μετά την καταγγελία 53χρονου, ο οποίος φέρεται να έχασε συνολικά €65.415.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε χθες στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όλα ξεκίνησαν στις 26 Αυγούστου, όταν ο 53χρονος δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο μιλούσε ελληνικά. Ο άγνωστος ανέφερε στον 53χρονο ότι μπορούσε να τον βοηθήσει να εξαργυρώσει κέρδη που, όπως ισχυρίστηκε, είχε αποκομίσει από παλαιότερες επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα. Στη συνέχεια, τον παρέπεμψε σε δεύτερο πρόσωπο, το οποίο παρουσιάστηκε ως προϊστάμενός του.

Ο δεύτερος ύποπτος έδωσε στον 53χρονο οδηγίες να εγκαταστήσει συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο κινητό του τηλέφωνο. Ακολουθώντας τις οδηγίες των δύο προσώπων, ο 53χρονος φέρεται να τους παραχώρησε πρόσβαση στον διαδικτυακό τραπεζικό του λογαριασμό. Λίγο αργότερα, οι δράστες προχώρησαν σε σειρά συναλλαγών, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν συνολικά το ποσό των €65.415.

Την υπόθεση διερευνά το Κλιμάκιο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λευκωσίας. Με αφορμή και τη νέα καταγγελία, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τηλεφωνικές ή διαδικτυακές επικοινωνίες που αφορούν επενδύσεις και δήθεν κέρδη από κρυπτονομίσματα. Οι πολίτες καλούνται να μην παραχωρούν σε τρίτους πρόσβαση στις ηλεκτρονικές τους συσκευές ή στους διαδικτυακούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στη διαχείριση προσωπικών και τραπεζικών στοιχείων, τα οποία δεν πρέπει να γνωστοποιούνται.

Παράλληλα, η Αστυνομία συστήνει όπως, για οποιεσδήποτε διαδικτυακές συναλλαγές ή επενδύσεις, το κοινό απευθύνεται αποκλειστικά σε αναγνωρισμένες εταιρείες και εγκεκριμένους συμβούλους χρηματοπιστωτικών επενδύσεων.

Οι επιτήδειοι φαίνεται πως προσαρμόζουν συνεχώς τις μεθόδους τους, με τις επενδυτικές απάτες μέσω διαδικτύου να παραμένουν ιδιαίτερα επικίνδυνες για όσους πείθονται από υποσχέσεις για εύκολο και γρήγορο κέρδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι απόψε

Σε ισχύ τίθεται απόψε, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, η κίτρινη...

ΕΦΟΔΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ: Πού εντοπίζονται οι εστίες στη Λευκωσία – Στο επίκεντρο η Έγκωμη

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις του Δήμου Λευκωσίας...

VIRAL: Πήγε να παρκάρει και κατέληξε πάνω σε έξι αυτοκίνητα – 78χρονη στο τιμόνι-(Βίντεο)

Μια 78χρονη οδηγός επιχείρησε να παρκάρει το όχημά της,...

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αυξήσεις έως €250 – Ποιοι θα πάρουν πάνω από €100 και τι αλλάζει με το «πέναλτι» του 12% – Τι δήλωσε ο Μουσιούττας

Αυξήσεις στις συντάξεις για περίπου 123.000 υφιστάμενους συνταξιούχους προβλέπει...

Topics

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι απόψε

Σε ισχύ τίθεται απόψε, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, η κίτρινη...

ΕΦΟΔΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ: Πού εντοπίζονται οι εστίες στη Λευκωσία – Στο επίκεντρο η Έγκωμη

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις του Δήμου Λευκωσίας...

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αυξήσεις έως €250 – Ποιοι θα πάρουν πάνω από €100 και τι αλλάζει με το «πέναλτι» του 12% – Τι δήλωσε ο Μουσιούττας

Αυξήσεις στις συντάξεις για περίπου 123.000 υφιστάμενους συνταξιούχους προβλέπει...

ΔΙΚΗ ΦΑΙΔΩΝΑ: Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία – Νέοι μάρτυρες ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου η ακροαματική...

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο, με...

Related Articles

Popular Categories