ΛΕΥΚΑΡΑ: Στο «κόκκινο» οι γονείς για τα σχολικά λεωφορεία-Άμεση λύση ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κλιμακώνεται η αντίδραση των γονέων του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων Λευκάρων, οι οποίοι με νέα επιστολή προς τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επαναφέρουν με έντονο τρόπο το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών.

Η επιστολή, ημερομηνίας 22 Απριλίου 2026, αποτυπώνει μια κατάσταση που –όπως αναφέρουν– δεν μπορεί να συνεχιστεί. (κατέχουμε την επιστολή). Οι γονείς περιγράφουν καθημερινές δυσκολίες, κυρίως για όσους εργάζονται εκτός περιοχής και αδυνατούν να παραλάβουν τα παιδιά τους στις 16:00, μετά το πέρας του ολοήμερου προγράμματος.

Κεντρικό αίτημα παραμένει η καθιέρωση δρομολογίου σχολικού λεωφορείου με συνοδό, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής επιστροφή των μαθητών προς τα Λεύκαρα και τη Σκαρίνου. Όπως τονίζουν, η απουσία λύσης δεν επιβαρύνει μόνο τις οικογένειες, αλλά επηρεάζει και τη λειτουργία των σχολείων, με εκπαιδευτικούς να παραμένουν πέραν του ωραρίου τους μέχρι να παραληφθούν όλα τα παιδιά.

Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά σε προηγούμενη αλληλογραφία για το ίδιο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι το αίτημα παραμένει σε εκκρεμότητα χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση.

Στο πλευρό των γονέων βρίσκεται και ο Δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος στηρίζει δημόσια το αίτημά τους, επισημαίνοντας την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των οικογενειών της περιοχής. Οι γονείς καλούν το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στις απαραίτητες ενέργειες, ξεκαθαρίζοντας ότι το ζήτημα της ασφάλειας και της μετακίνησης των παιδιών δεν μπορεί να παραμένει ανοιχτό.

Να επισημανθεί, ότι η υφιστάμενη εξυπηρέτηση βασίζεται κυρίως στη στάση «Lefkara High School – Lyceum», από όπου διέρχονται τα δρομολόγια 405 (προς Αλάμπρα) και 449 (προς Κοφίνου), συνδέοντας το σχολείο με τις γύρω περιοχές, μεταξύ των οποίων τα Πάνω Λεύκαρα και η Σκαρίνου. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι γονείς, τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών μετά τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος, αφήνοντας ουσιαστικά κενό στην ασφαλή και έγκαιρη επιστροφή των παιδιών στα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΘΗΝΑ: Γερανοφόρο όχημα προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης – Σκηνές πανικού στη Λεωφόρο Κηφισού-(Δείτε το βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Λεωφόρο Κηφισού όταν γερανοφόρο όχημα, το...

ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ: Πιο κοντά από ποτέ η ένταξη της Κύπρου – Τι θα αλλάξει για πολίτες και ταξιδιώτες

Στο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται η Κύπρος σχετικά με την...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Σύλληψη 35χρονου για κλοπή αλουμινένιων δοκών αξίας €40.000 – Ενώπιον Δικαστηρίου η υπόθεση

Στη σύλληψη 35χρονου προχώρησε η Αστυνομία για διευκόλυνση των...

ΚΑΙΡΟΣ: Αποπνικτική ζέστη και υγρασία-Και αλλού πέρα βρέχει…(Βίντεο)

Ένα παράδοξο σκηνικό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο,...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Αποπνικτική ζέστη και υγρασία-Και αλλού πέρα βρέχει…(Βίντεο)

Ένα παράδοξο σκηνικό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο,...

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΔΙΑΙΟΥ: Χωρίς αντιδράσεις η παράδοση του έργου – Ο Δήμαρχος στο τιμόνι

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποκατάστασης του...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – Ψάχνουν τις πιθανές ευθύνες

Σε διαθεσιμότητα οδηγείται μέλος της Αστυνομίας μετά την απόδραση...

Related Articles

Popular Categories