ΛΑΡΝΑΚΑ 2030: «Η πόλη μας δεν είναι πλέον ο «φτωχός συγγενής»-Η αρχή ενός νέου ταξιδιού

Η Λάρνακα ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030, σημειώνοντας μια ιστορική νίκη για την πόλη και τους κατοίκους της. Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει το όραμα ετών για μια πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη, ανοιχτή και συμπεριληπτική, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης.

Η είδηση χαροποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της Λάρνακας και τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας που οδήγησε στη διάκριση.

«Σήμερα η Λάρνακα απέδειξε ότι δεν είναι πλέον ο«φτωχός συγγενής». Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους συνδημιουργούς, καλλιτέχνες, φορείς, χορηγούς και πολίτες που έβαλαν καρδιά, χρόνο και ιδέες για την πόλη μας. Με το Λάρνακα 2030 ανεβάζουμε επίπεδο και δείχνουμε ότι η Λάρνακα μπορεί να ξεχωρίσει δίπλα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Με το Λάρνακα 2030 ανεβάζουμε επίπεδο. Αλλάζουμε αφήγημα!Αποδεικνύουμε ότι η Λάρνακα όχι μόνο μπορεί να σταθεί δίπλα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και να ξεχωρίσει!».

Ο Δήμαρχος συνεχάρη επίσης τη Λεμεσό για την εξαιρετική της δουλειά, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος συνολικά βγαίνει κερδισμένη από αυτή τη διάκριση. Η Λάρνακα ανοίγει τώρα ένα νέο κεφάλαιο στον πολιτισμό, με το πρόγραμμα Λάρνακα 2030 να σηματοδοτεί την αρχή ενός ταξιδιού γεμάτου δημιουργικότητα, συμμετοχή και κοινή προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

30 Σεπτεμβρίου – «ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30»

Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΝΙΟΣ: «Δεν αποκλείω νομικά μέτρα» – AI βίντεο με τον «Ρίκκο Μάππουρο» εξακολουθούν να κυκλοφορούν -(Βίντεο)

Αντιμέτωπος με μια διαφορετική πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης βρέθηκε...

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ: «Ο πόνος δεν έχει χρώμα και εθνικότητα» – Η ανάρτηση που σχολιάστηκε από Τουρκοκύπριους

Μια διαφορετική συζήτηση, μακριά από τις συνήθεις πολιτικές αντιπαραθέσεις,...

Topics

30 Σεπτεμβρίου – «ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30»

Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30...

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ: «Ο πόνος δεν έχει χρώμα και εθνικότητα» – Η ανάρτηση που σχολιάστηκε από Τουρκοκύπριους

Μια διαφορετική συζήτηση, μακριά από τις συνήθεις πολιτικές αντιπαραθέσεις,...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΖΕΣΤΗ ΜΕ…ΒΡΟΧΕΣ: Στους 39°C σήμερα η θερμοκρασία

Με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς στο...

Το Range Rover Electric περνά στην ηλεκτρική εποχή χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του Range...

Related Articles

Popular Categories