ΚΥΠΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Επανέρχεται ο πρώην Αρχηγός για την υπόθεση Φαίδωνος – Δεν είναι πρώτη η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας-Δεν γνώριζε την Annie

Ο πρώην Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης επανέρχεται στην επικαιρότητα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διερεύνησης της υπόθεσης του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος. Ο ίδιος θεωρεί αυτονόητο ότι η Αστυνομία θα επικοινωνήσει με την καταζητούμενη Ιωάννας Φωτίου (Annie Alexui), προκειμένου να εξακριβωθούν οι ισχυρισμοί της που έχουν δημοσιοποιηθεί πρόσφατα σε βίντεο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι τα πρόσωπα για τα οποία μιλά η Annie είναι γνωστά σε όλη την Κύπρο και η διερεύνησή τους αποτελεί ευκαιρία να αποδειχθεί η νομιμότητα των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων, αλλά και η σωστή λειτουργία της Αστυνομίας.

Ο πρώην Αρχηγός επεσήμανε τρία βασικά σημεία το τεκμήριο της αθωότητας για κάθε πολίτη, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι η έρευνα πρέπει να αποδείξει είτε τους ισχυρισμούς της μιας πλευράς είτε την αθωότητα της άλλης. Πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί σε παλαιότερα γεγονότα για να προστατευθεί η τρέχουσα έρευνα, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα συνεισφέρει σε οποιαδήποτε κατάθεση του ζητηθεί.

Σχετικά με την Annie, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι δεν γνώριζε την ίδια ή την ιστορία της πριν από τη δημοσιοποίηση των βίντεο και των καταγγελιών στο διαδίκτυο. Παράλληλα, τόνισε ότι οι ισχυρισμοί της, αν δεν διερευνήθηκαν στο παρελθόν, πρέπει να διερευνηθούν τώρα, ώστε να αποκατασταθούν πρόσωπα και να αποδοθούν ευθύνες όπου χρειάζεται.

Ο πρώην Αρχηγός αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία της Αστυνομίας και στις δυνατότητες τεχνολογίας και επαγγελματισμού για την εξακρίβωση στοιχείων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τις καταθέσεις που θα ληφθούν. Τόνισε την ευαισθησία των υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας και προειδοποίησε να μην ενοχοποιούνται πρόσωπα χωρίς επαρκή μαρτυρία, ενώ σημείωσε ότι η παρακολούθηση και η προστασία των παιδιών είναι σημαντική σε κάθε δημόσια τοποθέτηση.

Ο κ. Μιχαηλίδης υπενθύμισε ότι η υπόθεση Φαίδωνος δεν είναι η πρώτη που αφορά ενδοοικογενειακή βία με εμπλεκόμενο τον Δήμαρχο Πάφου, γεγονός που καθιστά την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας ακόμη πιο σημαντική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΠΥΛΑ: 22χρονος Ρώσος εντοπίστηκε νεκρός σε βράχους κυματοθραύστη

Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι...

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ: Από την αποθέωση στο ΟΑΚΑ… στους υπολογισμούς και την γκρίνια-(Βίντεο)

Και αφού τελείωσε η φρενίτιδα με την Άννα Βίσση,...

ΦΕΙΔΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Στους δρόμους ο Ευρωβουλευτής – «Έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη»-(Βίντεο)

Κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία για...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 19ΧΡΟΝΟΥ: Στο μικροσκόπιο ο 45χρονος που συνελήφθη για συνέργεια

Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της απόδρασης 19χρονου υπόδικου...

Topics

ΠΥΛΑ: 22χρονος Ρώσος εντοπίστηκε νεκρός σε βράχους κυματοθραύστη

Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 19ΧΡΟΝΟΥ: Στο μικροσκόπιο ο 45χρονος που συνελήφθη για συνέργεια

Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της απόδρασης 19χρονου υπόδικου...

ΚΑΙΡΟΣ: Να μυρίσει επιτέλους χειμώνα – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Μερικώς συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, ενώ το...

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟ: Μαθήτριες χορεύουν χασάπικο στη μνήμη του Γιώργου Μαζωνάκη–(Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε στο προαύλιο του Λυκείου...

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ:Θρηνεί και η Ομόνοια για τον χαμό του 16χρονου – Τα μηνύματα καρδιάς

Θλίψη στην κυπριακή ποδοσφαιρική οικογένεια σκόρπισε ο θάνατος του...

Related Articles

Popular Categories