Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας, με αλλαγές σε δρόμους του Αγίου Δομετίου και της Λευκωσίας. Οι ρυθμίσεις αφορούν μονοδρομήσεις, δημιουργία χώρων στάθμευσης και απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης.
Στον Άγιο Δομέτιο, από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026, θα αρχίσουν εργασίες σήμανσης για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, τμήμα της οδού Μάρκου Δράκου, μεταξύ των οδών Γρηγόρη Αυξέντιου και Αγράφων, θα πάψει να είναι μονόδρομος και θα μετατραπεί σε δρόμο αμφίδρομης κυκλοφορίας. Παράλληλα, θα καταργηθούν οι χώροι στάθμευσης στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται μεταξύ 07:00 και 09:00.
Τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σήμανσης και σε άλλους δρόμους του Αγίου Δομετίου.
Η οδός Περσεφόνης θα μονοδρομηθεί, με την κυκλοφορία να επιτρέπεται προς την οδό Θαλή. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης κατά μήκος της δυτικής πλευράς της οδού, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα ισχύει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, με διπλή κίτρινη γραμμή. Μονοδρόμηση θα γίνει και σε τμήμα της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Πλούτωνος. Στην ανατολική πλευρά θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση.
Αλλαγές προβλέπονται και στην οδό Θαλή, όπου θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης σε συγκεκριμένα τμήματα. Συγκεκριμένα, χώροι στάθμευσης θα διαμορφωθούν στη νοτιοδυτική πλευρά, από τη Δημοκρατίας μέχρι την Πλούτωνος, και στη βορειοανατολική πλευρά, από την Πλούτωνος μέχρι τη Χαρίλαου Μιχαήλ. Στα υπόλοιπα τμήματα της οδού θα ισχύει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, με τη χάραξη διπλής κίτρινης γραμμής.
Οι εργασίες στους συγκεκριμένους δρόμους θα πραγματοποιούνται μεταξύ 07:00 και 15:00.
Από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026, αλλαγή στην κυκλοφορία θα εφαρμοστεί και στο δημοτικό διαμέρισμα Λευκωσίας. Η οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στην Ενορία Παναγίας, θα μονοδρομηθεί, με την επιτρεπόμενη κατεύθυνση να είναι από την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙ προς την Παναγίας. Οι εργασίες σήμανσης θα πραγματοποιούνται μεταξύ 07:00 και 15:00.
Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των εργασιών, να ακολουθούν τη νέα οδική σήμανση και να αποφεύγουν τη στάθμευση στα σημεία όπου εφαρμόζονται οι νέες ρυθμίσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

