ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Μητέρα παιδιού με αναπηρία υποχρεώνεται να συνοδεύεται από Βοηθό Διευθυντή για να δει τους καθηγητές

Επώνυμη γραπτή καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να υποβάλει μητέρα μαθητή, έπειτα από απόφαση διεύθυνσης σχολείου να συνοδεύεται από τον Βοηθό Διευθυντή κάθε φορά που επισκέπτεται το σχολείο για συνάντηση με εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια, η απόφαση της γνωστοποιήθηκε προφορικά, χωρίς – όπως υποστηρίζει – να της δοθεί συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Η μητέρα τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό έντασης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς εκ μέρους της που να δικαιολογεί τέτοιο μέτρο. Η ίδια είχε ενεργό παρουσία στο σχολείο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς διετέλεσε γραμματέας του Συνδέσμου Γονέων για δύο σχολικές χρονιές, με συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τη διεύθυνση.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Όπως υποστηρίζει, η στάση του σχολείου διαφοροποιήθηκε μετά από διαμαρτυρίες που υπέβαλε σχετικά με τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν το παιδί της, το οποίο είναι άτομο με αναπηρία. Εκτιμά ότι η απόφαση για συνοδεία δημιουργεί κλίμα στοχοποίησης και περιορίζει το δικαίωμά της για απρόσκοπτη επικοινωνία με το σχολείο. Με την επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, ζητά να εξεταστεί το ζήτημα και να διευκρινιστεί κατά πόσο τέτοιες πρακτικές συνάδουν με τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων και τα δικαιώματα των γονέων.

Σύμφωνα με τη μητέρα, η στάση του σχολείου απέναντί της άλλαξε μετά την παραίτησή της από τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου του παιδιού της. Όπως αναφέρει, πριν από τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο, ο Βοηθός Διευθυντής Α είχε προβεί σε ενέργειες που να επηρεάζουν το παιδί της και υπήρξε ένας “πόλεμος” επηρεάζοντας τη ψυχολογία του παιδιού. Αντίθετα, ενώ η ίδια ήταν γραμματέας του Συνδέσμου Γονέων, δεν υπήρχαν προβλήματα. Μετά την αποχώρησή της, ξεκίνησαν συκοφαντίες και προσβολές προς το πρόσωπο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΥΠΡΟΣ ΣΙΑΚΟΛΑΣ: Αποχαιρετισμός στο θείο του Νίκο με ένα τραγούδι που έγραψε για τον αδελφό του-(Βίντεο)

Με έναν ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά τρόπο αποχαιρέτησε τον θείο...

ΣΚΥΛΟΙ-ΟΔΗΓΟΙ: Τα νομοθετικά κενά της Κύπρου και οι προκλήσεις στην εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων

Οι σκύλοι- οδηγοί αποτελούν σύμβολο ανεξαρτησίας για άτομα με...

ΑΝΤΡΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ: Σε διπλό τηλεοπτικό ρόλο τη νέα σεζόν – Ποιος θα συμμετέχει στη νέα εκπομπή

Με δύο μουσικά projects θα υποδεχθεί τη νέα τηλεοπτική...

Topics

ΚΥΠΡΟΣ ΣΙΑΚΟΛΑΣ: Αποχαιρετισμός στο θείο του Νίκο με ένα τραγούδι που έγραψε για τον αδελφό του-(Βίντεο)

Με έναν ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά τρόπο αποχαιρέτησε τον θείο...

SPUDCELLS:Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο συνθετικό κύτταρο που ολοκληρώνει κύκλο ζωής και αναπαράγεται

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν το...

Related Articles

Popular Categories