ΚΑΜΠΑΝΙΑ: 1 στους 9 οδηγούς στην Κύπρο οδηγεί με ανεπαρκή όραση – συχνά χωρίς να το γνωρίζει

Με αξιόλογα και κυρίως χρήσιμα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος «Esso Safe Vision», στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 235 οδηγοί.

Οι δωρεάν οπτικομετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πρατήρια καυσίμων «Esso» σε όλη την Κύπρο έφεραν στο φως σημαντικά στοιχεία για την οδική ασφάλεια, περίπου το 11% των οδηγών δεν πληροί τα βασικά οπτικά κριτήρια, ποσοστό που σημαίνει ότι 1 στους 9 οδηγούς οδηγεί συχνά χωρίς να γνωρίζει ότι η όρασή του είναι ανεπαρκής. Στην ίδια έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το 46% των οδηγών διαθέτει καλή όραση και οδηγεί με ασφάλεια χωρίς ανάγκη διόρθωσης, ενώ το 43% χρειάζεται μικρές αλλά ουσιαστικές διορθωτικές παρεμβάσεις, όπως γυαλιά ή προσαρμογές στην οδήγηση, για να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλοί οδηγοί δεν συνειδητοποιούν τη μείωση της όρασής τους και ότι η τακτική εξέταση είναι κρίσιμη για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Η πρώτη φάση του προγράμματος αναδεικνύει την ανάγκη για αυξημένο έλεγχο της όρασης, υπενθυμίζοντας ότι η ασφάλεια στους δρόμους ξεκινά από το να βλέπουμε καθαρά τον δρόμο μπροστά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Οι άνθρωποι που τρέχουν εκεί όπου οι άλλοι απομακρύνονται – Δεν μετρούν ώρες, μετρούν ζωές-(Βίντεο)

Κάθε μεγάλη καταστροφή φέρνει στο προσκήνιο δύο εικόνες. Από...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ψεύτικα SMS στο όνομα της Αστυνομίας Κύπρου – Στήνουν παγίδα με δήθεν εξώδικα

Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί το κοινό για νέα έξαρση...

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ: Κατέληξε ο 17χρονος μοτοσικλετιστής στη Λεμεσό – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Μια ακόμη ανθρώπινη ζωή προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των...

Topics

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ψεύτικα SMS στο όνομα της Αστυνομίας Κύπρου – Στήνουν παγίδα με δήθεν εξώδικα

Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί το κοινό για νέα έξαρση...

ΛΙΜΝΑΤΗΣ: Μακριά από οικίες η φωτιά – Τέθηκε υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο

Καθησυχαστική είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε...

Related Articles

Popular Categories