JONATHAN GALINDO: TO ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το διαδικτυακό «παιχνίδι» με την ονομασία Jonathan Galindo το οποίο έχει κατακλύσει το δίκτυο στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Διάφορα άτομα προσεγγίζουν χρήστες του διαδικτύου ντυμένα έως Γκούφι και προσεγγίζουν ανήλικους και υπό την μορφή των δοκιμασιών τους αναγκάζουν να προβαίνουν σε διάφορες πράξεις με τελευταία όλων την αυτοκτονία.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Κύπριος Κλινικός Ψυχολόγος Ευάγγελος προειδοποιεί ότι «Το ‘’παιχνίδι’’ Μπλε φάλαινα έχει φτάσει και στην Ελλάδα/Κύπρο μέσω των προφίλ Jonathan Galindo. Άτομα ντυμένα σαν τον Γκούφι προσεγγίζουν παιδιά, μέσω chat στο Ίντερνετ (όπως για παράδειγμα σε πλατφόρμες παιχνιδιών) και τα αναγκάζουν να περνούν από προκλήσεις, δηλαδή να κάνουν επικίνδυνα πράγματα, όπως να ξυπνούν το βράδυ και να βγάζουν μια φωτογραφία από ένα ακραίο σημείο της ταράτσας τους, να βλέπουν θρίλερ και τρομακτικά βίντεο ή να χαράσσουν κάποιο σημείο του σώματός τους με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο».

Χθες ο ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSII), Μανώλης Σφακιανάκης βρέθηκε  στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, και δήλωσε πως οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως “Jonathan Galindo” είναι συνήθως καταθλιπτικοί, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms.

«Οι νεαροΙ χρΗστες του ΔιαδικτΥου πρΕπει να εΙναι ιδιαΙτερα προσεκτικοΙ κατΑ την πλοΗγηση τους στο ΔιαδΙκτυο και συγκεκριμΕνα στην ΚοινωνικΗ ΔικτΥωση, να μην αποδΕχονται αιτΗματα φιλΙας και να μην απαντοΥν σε μηνΥματα απΟ Αγνωστα προφΙλ που φΕρουν το Ονομα και συνοδεΥονται απΟ τη σχετικΗ φωτογραφΙα του online τρομακτικοΥ χαρακτΗρα».

Μάλιστα, η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι πριν από λίγες μέρες υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία. Ο Μανώλης Σφακιανάκης συμβούλευσε τους γονείς να προσέχουν τις συνομιλίες των παιδιών τους σε πλατφόρμες παιχνιδιών, ειδικά αν δουν στην φωτογραφία έναν άνθρωπο μεταμφιεσμένο σε Γκούφι. Να επισημανθεί, ότι η μάσκα δημιουργήθηκε από τον παραγωγό κινηματογραφικών ειδικών εφέ, Samuel Canini, το 2012, αλλά έκτοτε οι εικόνες του χαρακτήρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία του Jonathan Galindo.

Hot this week

COLUMBIA BEACH RESORT: Απόδραση σε ρυθμό χαλάρωσης με απέραντο γαλάζιο, ευεξία και γαστρονομικές εμπειρίες

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, είτε για λίγες μέρες...

ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός του θανατηφόρου – 35χρονος Ουκρανός μόνιμος κάτοικος Κύπρου

Ουκρανός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, είναι το νέο θύμα της...

ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: 35 οδηγοί πιάστηκαν μεθυσμένοι σε μία νύχτα-Δύο θετικοί σε ναρκωτικά

Ανησυχητικά παραμένουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την οδική...

ΠΑΦΟΣ: Συμπλοκή εντός ναού – Στα χέρια τέως Μητροπολίτης και ιερέας-Στο νοσοκομείο ο ιερέας

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε ιερό ναό σε κεντρική περιοχή...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Συμπλοκή εντός ναού – Στα χέρια τέως Μητροπολίτης και ιερέας-Στο νοσοκομείο ο ιερέας

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε ιερό ναό σε κεντρική περιοχή...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Όχημα έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρο -(Βίντεο)

Τροχαίο οδικής σύγκρουσης σημειώθηκε στη Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια στη...

Related Articles

Popular Categories