HOPE: Κοριτσάκι με σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα

Ημέρες Χριστουγέννων, αγάπης και θαλπωρής που σκεφτόμαστε τον συνάνθρωπο μας, λίγο περισσότερο από κάθε άλλο μήνα. Η είδηση που έρχεται από την Σκωτία είναι ενθαρρυντική και αφορά την 23μηνών Hope που το όνομα της μεταφράζεται ελπίδα, θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα στην αγκαλιά των γονιών της, μακριά από το νοσοκομείο.

Τα περσινά Χριστούγεννα ήταν δύσκολα για την 23 μηνών Hope, όμως τα φετινά θα τα λατρέψει. Τώρα είναι πλέον υγιής και γύρισε στο σπίτι της και τη ζεστασιά της αγκαλιάς των γονιών της. Η περιπέτεια της υγείας της είχε αίσιο τέλος, παρόλο που ξεκίνησε λίγο πριν τα περσινά Χριστούγεννα αφού εμφάνισε ένα περίεργο εξάνθημα στον λαιμό τον Οκτώβριο του 2020. Η μικρούλα η οποία έχει το σύνδρομο Down, έπειτα από μια σειρά εξετάσεων, οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια μορφή καρκίνου στο αίμα που ονομάζεται μυελοδυσπλασία.

«Τα περασμένα Χριστούγεννα ήμασταν συντετριμμένοι. Ανησυχούσαμε και φοβόμασταν μήπως χάσουμε το κοριτσάκι μας από καρκίνο ή από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Αλλά η Hope στάθηκε δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Δε σταμάτησε να γελάει και να δίνει δύναμη και σε μας».

Οι γονείς του κοριτσιού πέρασαν μήνες στο νοσοκομείο καθώς η κόρη τους χρειάστηκε να υποβληθεί σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις, 19 μεταγγίσεις αίματος και μια επώδυνη θεραπεία για την καταπολέμηση της σήψης που παρουσίασε. Ο τελευταίος χρόνος ήταν εξαιρετικά δύσκολος. «Παρακολουθούσαμε το κοριτσάκι μας να παλεύει με αυτή την σκληρή ασθένεια και ανησυχούσαμε διαρκώς για το μέλλον της».

Σήμερα, η Hope  κατάφερε ολοκληρώσει με επιτυχία τη θεραπεία, η οποία έληξε πριν από 8 εβδομάδες φέρνοντας και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των γονιών της αλλά και στην ίδια.Η οικογένεια θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο σπίτι της, με την μικρή Hope, που έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ωστόσο, οι γονείς ήθελαν να μοιραστούν την ιστορία τους και να επισημαίνουν πώς ένας από τους παράγοντες που έσωσαν το κοριτσάκι τους ήταν οι μεταγγίσεις αίματος.

«Οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή ενός ενήλικα – πόσο μάλλον για μωρά όπως η κόρη μας. Είναι πολύ σημαντική διαδικασία για τα παιδιά και τους ενήλικες που κάνουν χημειοθεραπεία καθώς εξαφανίζει όλα τα υγιή αιμοσφαίρια τους. Μετά τη διάγνωση της Hope, γίναμε εθελοντές αιμοδότες και ελπίζουμε να το κάνουν και άλλοι»

Πηγή: Info

Hot this week

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Σύλληψη 35χρονου για κλοπή αλουμινένιων δοκών αξίας €40.000 – Ενώπιον Δικαστηρίου η υπόθεση

Στη σύλληψη 35χρονου προχώρησε η Αστυνομία για διευκόλυνση των...

ΚΑΙΡΟΣ: Αποπνικτική ζέστη και υγρασία-Και αλλού πέρα βρέχει…(Βίντεο)

Ένα παράδοξο σκηνικό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο,...

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΔΙΑΙΟΥ: Χωρίς αντιδράσεις η παράδοση του έργου – Ο Δήμαρχος στο τιμόνι

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποκατάστασης του...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – Ψάχνουν τις πιθανές ευθύνες

Σε διαθεσιμότητα οδηγείται μέλος της Αστυνομίας μετά την απόδραση...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Αποπνικτική ζέστη και υγρασία-Και αλλού πέρα βρέχει…(Βίντεο)

Ένα παράδοξο σκηνικό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο,...

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΔΙΑΙΟΥ: Χωρίς αντιδράσεις η παράδοση του έργου – Ο Δήμαρχος στο τιμόνι

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποκατάστασης του...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – Ψάχνουν τις πιθανές ευθύνες

Σε διαθεσιμότητα οδηγείται μέλος της Αστυνομίας μετά την απόδραση...

17ΧΡΟΝΟΣ: Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος – Παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά την απόδραση

Ο ανήλικος κρατούμενος που απέδρασε νωρίτερα από τα κρατητήρια...

Related Articles

Popular Categories