HOPE: Κοριτσάκι με σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα

Ημέρες Χριστουγέννων, αγάπης και θαλπωρής που σκεφτόμαστε τον συνάνθρωπο μας, λίγο περισσότερο από κάθε άλλο μήνα. Η είδηση που έρχεται από την Σκωτία είναι ενθαρρυντική και αφορά την 23μηνών Hope που το όνομα της μεταφράζεται ελπίδα, θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα στην αγκαλιά των γονιών της, μακριά από το νοσοκομείο.

Τα περσινά Χριστούγεννα ήταν δύσκολα για την 23 μηνών Hope, όμως τα φετινά θα τα λατρέψει. Τώρα είναι πλέον υγιής και γύρισε στο σπίτι της και τη ζεστασιά της αγκαλιάς των γονιών της. Η περιπέτεια της υγείας της είχε αίσιο τέλος, παρόλο που ξεκίνησε λίγο πριν τα περσινά Χριστούγεννα αφού εμφάνισε ένα περίεργο εξάνθημα στον λαιμό τον Οκτώβριο του 2020. Η μικρούλα η οποία έχει το σύνδρομο Down, έπειτα από μια σειρά εξετάσεων, οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια μορφή καρκίνου στο αίμα που ονομάζεται μυελοδυσπλασία.

«Τα περασμένα Χριστούγεννα ήμασταν συντετριμμένοι. Ανησυχούσαμε και φοβόμασταν μήπως χάσουμε το κοριτσάκι μας από καρκίνο ή από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Αλλά η Hope στάθηκε δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Δε σταμάτησε να γελάει και να δίνει δύναμη και σε μας».

Οι γονείς του κοριτσιού πέρασαν μήνες στο νοσοκομείο καθώς η κόρη τους χρειάστηκε να υποβληθεί σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις, 19 μεταγγίσεις αίματος και μια επώδυνη θεραπεία για την καταπολέμηση της σήψης που παρουσίασε. Ο τελευταίος χρόνος ήταν εξαιρετικά δύσκολος. «Παρακολουθούσαμε το κοριτσάκι μας να παλεύει με αυτή την σκληρή ασθένεια και ανησυχούσαμε διαρκώς για το μέλλον της».

Σήμερα, η Hope  κατάφερε ολοκληρώσει με επιτυχία τη θεραπεία, η οποία έληξε πριν από 8 εβδομάδες φέρνοντας και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των γονιών της αλλά και στην ίδια.Η οικογένεια θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο σπίτι της, με την μικρή Hope, που έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ωστόσο, οι γονείς ήθελαν να μοιραστούν την ιστορία τους και να επισημαίνουν πώς ένας από τους παράγοντες που έσωσαν το κοριτσάκι τους ήταν οι μεταγγίσεις αίματος.

«Οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή ενός ενήλικα – πόσο μάλλον για μωρά όπως η κόρη μας. Είναι πολύ σημαντική διαδικασία για τα παιδιά και τους ενήλικες που κάνουν χημειοθεραπεία καθώς εξαφανίζει όλα τα υγιή αιμοσφαίρια τους. Μετά τη διάγνωση της Hope, γίναμε εθελοντές αιμοδότες και ελπίζουμε να το κάνουν και άλλοι»

Πηγή: Info

Hot this week

ΑΓΙΑ ΦΥΛΑ: Στις φλόγες όχημα στον κυκλικό κόμβο – Επί τόπου η Πυροσβεστική – Πυκνή κίνηση (Βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου 2026,...

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Μη παραδοχή από 46χρονο πατέρα και τα δύο ενήλικα παιδιά του για 122 σοβαρές κατηγορίες

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν σήμερα ενώπιον...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: «Πήραν κατάθεση και από τον τυπογράφο» – Νέα αιχμηρή ανάρτηση για το «Κράτος Μαφία»

Στη διαδικασία διερεύνησης γύρω από το βιβλίο του «Κράτος...

Topics

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Μη παραδοχή από 46χρονο πατέρα και τα δύο ενήλικα παιδιά του για 122 σοβαρές κατηγορίες

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν σήμερα ενώπιον...

ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Ξεκινούν χωρίς βιβλία – Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς

Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η καθυστέρηση στην παράδοση σχολικών...

Related Articles

Popular Categories