fbpx
31.7 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ: Διατροφή κατά την περίοδο των Χριστουγέννων-Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν (Φώτο)

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ: Διατροφή κατά την περίοδο των Χριστουγέννων-Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν (Φώτο)

-

Ακόμη λίγες ημέρες και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ετοιμαζόμαστε για τα γιορτινά τραπέζια Αν και είναι πολύ σημαντικό να απολαύσουμε αυτές τις μέρες, είναι εξίσου σημαντικό να σκεφτούμε την διατήρηση του υγιεινού τρόπου ζωής που έχουμε κτίσει και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις υπερβολές και καταχρήσεις.  Η κλινική Διαιτολόγος -διατροφολόγος Τζωρτζίνα Θεοφάνους μοιράζεται μαζί μας τις top συμβουλές της, για πιο υγιεινά Χριστούγεννα

Πριν το γιορτινό τραπέζι:

 Ξεκινήστε την ημέρα σας με 30 λεπτά δραστηριότητας. Κάντε ένα περίπατο στη φύση, ένα γρήγορο workout έντασης στο γυμναστήριο, χορέψτε ή κάντε πρωινή yoga. Θα βοηθήσει όχι μόνο τη σωματική αλλά και πνευματική σας υγεία.

 Μην παραλείψετε γεύματα απλά επειδή θα φάτε ένα μεγαλύτερο γεύμα για μεσημεριανό ή δείπνο. Αυτό θα έχει ως αποτελέσματα την υπερκατανάλωση τροφής.

 Μην πάτε ποτέ πεινασμένοι σε ένα γιορτινό τραπέζι. Ιδανικό είναι προηγουμένως να επιλέξετε ένα σνακ υψηλό σε πρωτεΐνη, όπως μια χούφτα ξηρούς καρπούς, άπαχο γιαούρτι ή ένα αυγό.

 Φτιάξτε μόνοι σας ένα υγιεινό γλυκό ή φαγητό για τους φίλους και την οικογένεια. Αυτό θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους καλεσμένους να καταλάβουν πόσο νόστιμο μπορεί να είναι το υγιεινό φαγητό.

Στο γιορτινό τραπέζι:

 Κάντε τις καλύτερες επιλογές από ένα γιορτινό μπουφέ. Αποφύγετε τα τηγανητά φαγητά και με πολλές σάλτσες. Προτιμήστε επιλογές φρέσκιες, ψητές ή σχάρας.

 Μην ξεχάσετε τα λαχανικά σας! Βεβαιωθείτε ότι το μισό πιάτο αποτελείται από χόρτα και λαχανικά. Αυτό θα αυξήσει την πρόσληψη σας σε φυτικές ίνες και θα σας δώσει μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού.

 Φροντίστε το πιάτο σας να περιέχει μια πηγή πρωτεΐνης για να σας κρατήσει πιο γεμάτους και επιλέξτε καλούς υδατάνθρακες (χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, αν είναι δυνατόν).

 Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο φαγητό που μπορεί να θεωρήσετε «ανθυγιεινό», μην το στερήσετε από τον εαυτό σας. Βάλτε ένα μικρό κομμάτι και απολαύστε το χωρίς ενοχή! Η στέρηση δεν είναι καλή ιδέα αφού συχνά οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής. Γενικά, ενθαρρύνω τον κόσμο να απολαύσει τα αγαπημένα του χριστουγεννιάτικα εδέσματα σε μικρές ποσότητες. Πρέπει να μάθουμε να τρώμε με μετριοπάθεια και συνείδηση.

 Τρώτε αργά και μασήστε κάθε μπουκιά φαγητού 20 φορές. Βάλτε για λίγο το μαχαίρι και το πιρούνι σας κάτω! Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσετε και να απολαύσετε το γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους σας.

 Προσοχή στο αλκοόλ. Απολαύστε 2-3 αλκοολούχα ποτά εάν επιθυμείτε. Επιλέξτε κόκκινο κρασί, τζιν, βότκα ή ουίσκι με σόδα και φρέσκο λεμόνι για μια πιο υγιεινή επιλογή.

 Εάν νιώθετε πολύ γεμάτοι μετά το γεύμα. Απολαύστε λίγο ζεστό νερό με λεμόνι ή ένα τσάι ή ακόμη κάντε μια βόλτα για να χωνέψετε.

Καλές Γιορτές!

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΟΜΨΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Εννέα Κύπριες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν την κυπριακή παράδοση-Όλα τα...

Μια μοναδική εκδήλωση πραγματοποιείται με εννέα καταξιωμένες Κύπριες σχεδιαστές παρουσιάζοντας μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής ενδυμασίας εμπνευσμένες από υλικά της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας του...