ΓΕΣΥ: Έρευνα για φερόμενη απάτη με ιατρικά αναλώσιμα – Πρόστιμο και παρέμβαση Αστυνομίας

Υπό διερεύνηση από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας βρίσκεται πιθανή οργανωμένη απόπειρα εξαπάτησης του ΓεΣΥ από εταιρεία προμήθειας ιατρικών αναλωσίμων, μετά τον εντοπισμό σοβαρών παρατυπιών σε προϊόντα που διακινούνταν προς νοσηλευτήρια του Συστήματος.

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Μαριλένα Παναγή στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, η εταιρεία είχε υπογράψει συμφωνία με τον ΟΑΥ για την προμήθεια συγκεκριμένων ορθοπεδικών αναλωσίμων, ωστόσο φέρεται να προωθούσε διαφορετικά προϊόντα άλλου κατασκευαστή, τα οποία δεν είχαν λάβει την απαιτούμενη αξιολόγηση και έγκριση από τον Οργανισμό.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μέσα από ελέγχους στο πληροφοριακό σύστημα του ΓεΣΥ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και επιθεωρήσεις σε νοσηλευτήρια για συλλογή επιπλέον στοιχείων. Κατά τις διαδικασίες ελέγχου εντοπίστηκαν ασυμφωνίες σε ετικέτες και αριθμούς παρτίδων, γεγονός που ενίσχυσε τις υποψίες για αλλοίωση στοιχείων και παραπλάνηση του Συστήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Φιλελεύθερος, ο ΟΑΥ προχώρησε άμεσα στον τερματισμό της συνεργασίας με τον συγκεκριμένο προμηθευτή, ενώ αφαίρεσε όλα τα σχετικά προϊόντα από τους καταλόγους αναλωσίμων ενδονοσοκομειακής περίθαλψης του ΓεΣΥ. Παράλληλα, ενημερώθηκαν νοσηλευτήρια και επαγγελματίες υγείας ώστε να στραφούν σε άλλα εγκεκριμένα προϊόντα.

Η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί στην Αστυνομία για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ οι έλεγχοι του ΟΑΥ συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη πρακτική αφορούσε μόνο ένα προϊόν ή και άλλες κατηγορίες αναλωσίμων της ίδιας εταιρείας, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Μαριλένα Παναγή. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα αναλώσιμα έθεσαν σε κίνδυνο ασθενείς ή επηρέασαν την ασφάλεια ιατρικών πράξεων. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΟΑΥ είχε ήδη αποζημιώσει ποσό που ξεπερνά τις €20.000 για τα συγκεκριμένα προϊόντα, χρήματα τα οποία ανακτήθηκαν πλήρως μετά τη διαπίστωση των παρατυπιών. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους €5.000 στην εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: Πάνω από 6.000 δρομείς από 52 χώρες – Ανάμεσά τους και τρεις Κύπριοι

Σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού εξελίχθηκε ο 11ος...

ΠΑΦΟΣ:Συνελήφθη ο 30χρονος που καταζητείτο – Υπό διερεύνηση υπόθεση με όπλο και εκρηκτικά

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 30χρονος, ο οποίος...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Στους 27 οι νεκροί – Ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος

Στους 27 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από...

Topics

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Μαζί προχωρούμε» – Η πρώτη ανάρτηση μετά την απόφαση Αννίτας Δημητρίου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τοποθετείται για πρώτη φορά δημόσια μετά...

BIΣΣΗ-ΚΑΡΒΕΛΑΣ: Διαψεύδονται τα περί ασφαλιστικών μέτρων

Ανατροπή στα όσα είχαν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες...

ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑ: Η ώρα της ακρόασης για τους δύο κατηγορούμενους

Για τις 10 Νοεμβρίου ορίστηκε η ακρόαση της υπόθεσης...

Related Articles

Popular Categories