ΦΕΙΔΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Η εμφάνισή του στην εκδήλωση για Ισαάκ και Σολωμού προκάλεσε αντιδράσεις – «Ασέβεια προς τους νεκρούς»-(Φώτο)

Συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση του Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου στην εκδήλωση μνήμης για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Προέδρου της Βουλής, Υπουργών και Υφυπουργών, αλλά και των οικογενειών των δύο ηρώων. Αυτό που σχολιάστηκε, ωστόσο, ήταν η ενδυμασία του Ευρωβουλευτή, ο οποίος επέλεξε να εμφανιστεί στην τελετή με σορτς, κάλτσες και καθημερινά παπούτσια. Η εικόνα δεν πέρασε απαρατήρητη, τόσο από παρευρισκόμενους όσο και από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς να εκφράζουν την ενόχλησή τους και να κάνουν λόγο ακόμη και για «ασέβεια προς τους νεκρούς».

Το θέμα δεν είναι αν κάποιος φορά κοστούμι ή γραβάτα. Ούτε ασφαλώς η εμφάνιση αποτελεί μέτρο πατριωτισμού. Υπάρχουν όμως εκδηλώσεις που έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και στις οποίες η περίσταση απαιτεί, τουλάχιστον, έναν διαφορετικό ενδυματολογικό σεβασμό. Και η συγκεκριμένη τελετή ήταν αφιερωμένη σε δύο ανθρώπους που δολοφονήθηκαν το 1996, τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού, η θυσία των οποίων παραμένει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη της Κύπρου.

Τριάντα χρόνια μετά, οι οικογένειές τους εξακολουθούν να κουβαλούν την απώλεια και να βρίσκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη μνήμη τους. Γι’ αυτό και η εμφάνιση του Φειδία Παναγιώτου έγινε αντικείμενο σχολιασμού. Για κάποιους πρόκειται απλώς για μια διαφορετική επιλογή εμφάνισης. Για άλλους, όμως, σε μια τόσο φορτισμένη τελετή, η επιλογή αυτή ξεπερνά τα όρια της αντισυμβατικότητας.

Η εικόνα από την εκδήλωση, όπως ήταν φυσικό, άνοιξε μια συζήτηση στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεπέρασε το ίδιο το ντύσιμο και έφτασε μέχρι το πώς αντιλαμβανόμαστε τον σεβασμό απέναντι στη μνήμη των δύο ηρώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ARLA PROTEIN: Συνεχίζει να καινοτομεί με το Arla Protein Food to Go.

Το πλήρες γεύμα που ακολουθεί τον ρυθμό της σύγχρονης...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: «Δεν ξεκινήσαμε μόνοι μας» – Η Αστυνομία ξεκαθαρίζει πώς άρχισε η έρευνα

Σε διευκρινίσεις για την υπόθεση που αφορά τον Μακάριο...

Topics

ARLA PROTEIN: Συνεχίζει να καινοτομεί με το Arla Protein Food to Go.

Το πλήρες γεύμα που ακολουθεί τον ρυθμό της σύγχρονης...

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Για αποκατάσταση της αλήθειας» – Όλα ξεκίνησαν για ένα δωμάτιο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου...

Related Articles

Popular Categories