EUROVISION 2026: Οι χώρες που αποσύρονται και τα εναλλακτικά προγράμματα – Προσδοκίες για Ελλάδα και Κύπρο

Η φετινή Eurovision δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, αλλά συνοδεύεται και από αντιδράσεις που έχουν οδηγήσει ορισμένες χώρες να απέχουν ή να διαφοροποιήσουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα.

Γνωστές είναι ήδη οι χώρες που θα απουσιάσουν από τον φετινό διαγωνισμό. Η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Σλοβενία και η Ισλανδία κινούνται σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, που έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις γύρω από τη σύγκρουση στη Γάζα και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει. Αντί για τον φετινό διαγωνισμό, οι χώρες που αποσύρθηκαν έχουν επιλέξει διαφορετικές τηλεοπτικές κατευθύνσεις, δίνοντας στο κοινό εναλλακτικό πρόγραμμα.

Στην Ιρλανδία, το RTE θα προβάλλει επεισόδιο από την κλασική κωμική σειρά Father Ted, μια σατιρική επιλογή που έχει και έμμεση σύνδεση με τη Eurovision. Στην Ισπανία, το τηλεοπτικό κοινό θα παρακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με γνωστούς καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Ραφαέλ και πρώην συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Στη Σλοβενία, το RTV στρέφεται σε ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τη Γάζα, με τίτλο «Φωνές της Παλαιστίνης».

Παρά την αποχή τους από τη διοργάνωση, η Ισλανδία και η Ολλανδία θα μεταδώσουν κανονικά τον διαγωνισμό, με σχολιασμό για το τηλεοπτικό κοινό τους.

Η Eurovision, που παραδοσιακά θεωρείται γιορτή της ποπ και της ευρωπαϊκής μουσικής, φέτος βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης συζήτησης. Οι αντιδράσεις και οι διαφοροποιήσεις από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς δείχνουν ότι το κλίμα είναι πιο φορτισμένο από άλλες χρονιές.

Παρά τις εντάσεις, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση συνεχίζει να τονίζει ότι ο διαγωνισμός παραμένει μη πολιτικός θεσμός και εστιάζει στη μουσική πλευρά του.

Όπως και να έχει, οι φανατικοί τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν και φέτος τη Eurovision, που παραμένει από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά γεγονότα στην Ευρώπη. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Κύπρος μπαίνει με στόχο μια καλή πορεία, ενώ ιδιαίτερες προσδοκίες υπάρχουν και για την Ελλάδα, η οποία φέτος εκπροσωπείται με συμμετοχή που έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΠΙΣΣΟΥΡΙ: Τα δύο περιστέρια που… καταγράφηκαν ως «εμπρηστές» της πυρκαγιάς -(Βίντεο)

Μπορεί αρχικά να έμοιαζε με ακόμη μία πυρκαγιά που...

ΑΗΚ: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Κύπρου – Παραμένει η Λεμεσός

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΟΤΑΜΙΑ: Στο «κόκκινο» Ισπανία και Βουλγαρία – Μόνο μία χώρα στον δρόμο για το 2030

Ανησυχία για την κατάσταση των ευρωπαϊκών ποταμών προκαλούν τα...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Το νέο μέτρο απέναντι στην παραβατικότητα

Κάμερες σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές εξετάζει...

Topics

ΑΗΚ: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Κύπρου – Παραμένει η Λεμεσός

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Το νέο μέτρο απέναντι στην παραβατικότητα

Κάμερες σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές εξετάζει...

Related Articles

Popular Categories