Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, 2026
9.5 C
Cyprus

«ELEPHANT IN THE ROOM»: 20 καλλιτέχνες μας καλούν να υιοθετήσουμε έναν ελέφαντα

Το «Σοφία για τα Παιδιά» σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνίας Partners Connected Communications, διοργανώνουν την καλλιτεχνική ενέργεια «Elephant in the room» Art project, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Κένυα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, 20 ελέφαντες κατασκευασμένοι από fiber glass φιλοτεχνήθηκαν αφιλοκερδώς από αναγνωρισμένους Κύπριους καλλιτέχνες όπως οι Αθηνά Αντωνιάδου, Αντώνης Τζιαρρίδης, Δημήτρης Νεοκλέους, Ελίνα Θεοδότου, Θεόδουλος Γρηγορίου, Κωνσταντίνος Στεφάνου & Ελένη Τζιρκαλλή, Λήδα Θεοφυλάκτου, Λήδα Συμεωνίδου, Λία Λαπίθη, Marcela Sramkova, Marina Genadieva, Μυρτώ Μακρίδου, Νίτσα Χατζηγεωργίου, Παναγιώτης Πασάντας, Πανίκος Τεμπριώτης, Πάρης Σεργίου, Ρήνος Στεφανή & Susan Vargas, Σπύρος Αγαθού, Στέφανος Αθηαινίτης και Χρίστος Κυριακίδης.

Φέτος για πρώτη φορά, ένας επιπλέον ελέφαντας περιδιάβηκε πολλά σχολεία της Κύπρου όπου φιλοτεχνήθηκε από ομάδες δεκάδων μαθητών για να καταλήξει και αυτός μαζί με τους άλλους, δίνοντας τη χαρά στους μαθητές να συμμετέχουν οι ίδιοι στο σημαντικό αυτό γεγονός.

Κάθε ελέφαντας θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία έναντι του ποσού των €5000, που θα ενισχύσει το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» στην Κύπρο και θα στηρίξει τα παιδιά στην Κένυα.

Η κλήρωση για την απόκτηση των ελεφάντων θα γίνει στις 26 Ιουνίου στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας κ. Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη. Την επόμενη ημέρα, οι ελέφαντες θα παραμείνουν στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποδεχτούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να συμβάλουν επιπλέον στην προσπάθεια μέσω διάφορων δράσεων.

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://elephant.sophiaforchildren.com/

Hot this week

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ: Αποχαιρετούν τον πρώην Αρχηγό τους – Με μαύρο περιβραχιόνιο στην εξόδιο ακολουθία του Γιώργου Φαίδωνος-(Βίντεο)

Η κοινότητα του 82ου Συστήματος Προσκόπων Αγίων Ομολογητών θρηνεί...

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΑΓΩΝΙΑ: O Xειμώνας μας δείχνει τα δόντια του

Σε καθαρά χειμωνιάτικους ρυθμούς κινείται ο καιρός σήμερα και...

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Πέντε χρόνια αιμοδοσίας – μια υπόσχεση ζωής

Με οδηγό μια υπόσχεση καρδιάς προς τη γιαγιά της,...

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ: Παρουσίασε δημόσια το βραβείο Νόμπελ αλλά η Επιτροπή του δήλωσε ότι δεν σημαίνει κάτι

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε το μετάλλιο του Νόμπελ Ειρήνης...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Αύριο η Κύπρος αποχαιρετά έναν ηγέτη με μπέσα που κέρδισε ακόμα και τους αντιπάλους του

Πλήθος κόσμου προσήλθε σήμερα στον Ιερό Ναό της Αγίας...

Topics

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΑΓΩΝΙΑ: O Xειμώνας μας δείχνει τα δόντια του

Σε καθαρά χειμωνιάτικους ρυθμούς κινείται ο καιρός σήμερα και...

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Πέντε χρόνια αιμοδοσίας – μια υπόσχεση ζωής

Με οδηγό μια υπόσχεση καρδιάς προς τη γιαγιά της,...

Related Articles

Popular Categories