ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ: Το σηπτικό σοκ που αναφέρεται ως αιτία θανάτου – Τι είναι και πώς μπορεί να προκαλέσει πολυοργανική ανεπάρκεια

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κόκοτας, έπειτα από μια μακρά και δύσκολη περιπέτεια υγείας που διήρκεσε περισσότερο από δύο χρόνια. Το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τη συγκεκριμένη αιτία θανάτου.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από ελληνικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σηπτικό σοκ ως την αιτία που οδήγησε στον θάνατό του. Η πληροφορία αυτή, μέχρι στιγμής, δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου. Το σηπτικό σοκ αποτελεί την πιο σοβαρή μορφή της σήψης και είναι μια κατάσταση που μπορεί να απειλήσει άμεσα τη ζωή. Η σήψη μπορεί να εμφανιστεί όταν μια λοίμωξη προκαλέσει μια υπερβολική και ανεξέλεγκτη αντίδραση του οργανισμού. Η αντίδραση αυτή μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

Στο σηπτικό σοκ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή, καθώς μπορεί να προκληθεί επικίνδυνη πτώση της αρτηριακής πίεσης, με αποτέλεσμα τα ζωτικά όργανα να μην λαμβάνουν επαρκές αίμα και οξυγόνο.

Εάν η κατάσταση εξελιχθεί, μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία ή ανεπάρκεια πολλών οργάνων, όπως των νεφρών, του ήπατος, των πνευμόνων και της καρδιάς. Αυτή η κατάσταση περιγράφεται ως πολυοργανική ανεπάρκεια. Η μεγάλη περιπέτεια του Δημήτρη Κόκοτα είχε ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου 2024, όταν υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια δοκιμών για το τηλεοπτικό «J2US». Μεταφέρθηκε στο «Γ. Γεννηματάς», όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος για περισσότερο από δύο χρόνια, δίνοντας μια μακρά μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο θάνατός του στις 25 Αυγούστου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ!…»: Μια Κυριακή γεμάτη διασκέδαση, προσφορά και ευκαιρίες για επιχειρήσεις και δημιουργούς

Μια διαφορετική οικογενειακή ημέρα ετοιμάζεται στη Λεμεσό και καλεί...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Στη σύλληψη 33χρονου προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στη Λάρνακα,...

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: 45χρονος στην επαρχία Λάρνακας- Τον αναζητούν οι Αρχές για υπόθεση κλοπής-(Φώτο)

Τον 45χρονο Αντρέα Σάββα αναζητά η Αστυνομία, στο πλαίσιο...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνελήφθη 33χρονος για κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Στη σύλληψη 33χρονου προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στη Λάρνακα,...

ΘΑΝΑΤΟΣ 3ΧΡΟΝΟΥ: Ζήτησε αναστολή της ποινής ο 37χρονος πατέρας

Ο 37χρονος πατέρας του τρίχρονου αγοριού που έχασε τη...

ΠΑΦΟΣ: Στο κελί για 4 ημέρες ο 18χρονος – Δεύτερη σύλληψη για τον θάνατο του γάτου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκε σήμερα ο 18χρονος...

Η ηλεκτρική Mercedes Benz GLC αναδείχθηκε German Premium Car of the Year

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz GLC κατέκτησε τον τίτλο...

Related Articles

Popular Categories