ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ποινή φυλάκισης σε 27χρονο για διαδικτυακή απάτη ύψους 10.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 27χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη μέσω διαδικτύου και απόσπαση χρηματικού ποσού ύψους 10.000 ευρώ. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, εταιρεία στη Λάρνακα απέστειλε το ποσό των 10.000 ευρώ σε εταιρεία στη Λεμεσό για αγορά οικοδομικών υλικών. Ωστόσο, η Λεμεσός εταιρεία δεν έλαβε ποτέ το χρηματικό ποσό, καθώς το έμβασμα κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε στους δράστες της απάτης. Οι δράστες είχαν παρέμβει παράνομα στην ηλεκτρονική επικοινωνία των δύο εταιρειών και μέσω ψευδούς e-mail είχαν παραπλανήσει την εταιρεία της Λάρνακας, οδηγώντας την στην αποστολή των χρημάτων σε λογαριασμό που δεν είχε σχέση με τη συναλλαγή.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας στις 28 Ιουνίου 2023 από τη διευθύντρια της εταιρείας στη Λάρνακα. Μετά από έρευνες και μαρτυρίες που οδήγησαν στην έκδοση δικαστικού εντάλματος, ο 27χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 13 Ιουλίου 2025. Ακολούθησε προσωποκράτηση διάρκειας τεσσάρων ημερών για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 18 Ιουλίου. Μετά την εξέταση της μαρτυρίας που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 27χρονο για τα αδικήματα της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επιβάλλοντας συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 12 και 24 μηνών αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: Από την πτώση του ελικοπτέρου στη Σίφνο – Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή-(Βίντεο)

Νέες εικόνες από τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από τη...

LADY’S MILE: Βούτηξε για να βρει το κινητό του και πνίγηκε – Παραλίγο τραγωδία και για δεύτερο 27χρονο

Μια βουτιά στη θάλασσα για ένα κινητό τηλέφωνο εξελίχθηκε...

LADY’S MILE: 27χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του – Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Τραγική κατάληξη είχε η εξόρμηση στη θάλασσα για έναν...

Topics

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Υπέκυψε στα τραύματά της 82χρονη μετά από τροχαίο

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε στις αρχές...

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Μέχρι το Κακουργιοδικείο ο 51χρονος μοναχός – Τι έκρινε το Δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας...

Related Articles

Popular Categories