Αυξημένα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζει η Αστυνομία λόγω της Άτυπης Συνάντησης των Αρχηγών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται το διήμερο 23–24 Απριλίου 2026 στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας. Αν κινείσαι αυτές τις μέρες, θέλει λίγο υπομονή — παλιά λέγαμε “όπου περνά πομπή, κάνεις στην άκρη”… ισχύει ακόμα
Ολιγόλεπτες αποκοπές δρόμων αναμένεται να επηρεάσουν την κυκλοφορία τόσο στο αστικό οδικό δίκτυο όσο και στους αυτοκινητόδρομους, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας για την Άτυπη Συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο. Οι ρυθμίσεις θα επηρεάσουν κυρίως τους άξονες Λευκωσίας – Λάρνακας και Λάρνακας – Αγίας Νάπας, με τις Αρχές να προχωρούν σε προσωρινές αποκοπές, ανάλογα με τις μετακινήσεις των επισήμων.
Στην Αγία Νάπα, την Πέμπτη 23 Απριλίου, από τις 16:00 μέχρι τις 23:00, θα παραμείνουν κλειστά τμήματα της λεωφόρου Αγίας Θέκλας, καθώς και παρακείμενοι δρόμοι γύρω από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Την Παρασκευή 24 Απριλίου, στη Λευκωσία, από τις 07:30 έως τις 18:00, θα είναι κλειστή η λεωφόρος Αγλαντζιάς, συγκεκριμένα από τα φώτα του Aluminium Tower μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ακαδημίας.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα σημειώνονται κατά διαστήματα σύντομες αποκοπές δρόμων λόγω των μετακινήσεων των ηγετών, ενώ αυξημένη θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας, με πιθανές καθυστερήσεις ακόμη και σε βασικές οδικές αρτηρίες. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε ολόκληρη την Κύπρο για το διήμερο 23 και 24 Απριλίου. Την ίδια ώρα, έχει εκδοθεί αγγελία NAVTEX για απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στην περιοχή γύρω από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, την Πέμπτη 23 Απριλίου, από τις 16:00 έως τις 23:00.

Το κοινό καλείται να επιδείξει κατανόηση και να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των Αρχών, επιλέγοντας, όπου είναι δυνατό, εναλλακτικές διαδρομές ή μετακινήσεις εκτός ωρών αιχμής, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


