ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Βγαίνει στους δρόμους για έλεγχο αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών-85 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλης

Ένα από τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει είναι ο αυστηρός έλεγχος των οδηγών, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες. Ήδη από χθες βράδυ, η Αστυνομία είχε στήσει μπλόκα σε διάφορους κεντρικούς λεωφόρους για να ελέγξει την κυκλοφορία.

Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 85 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί μία από τις βασικότερες αιτίες σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Η παραμικρή απώλεια ελέγχου ή καθυστέρηση αντίδρασης μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Από αύριο, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025, ξεκινά εκστρατεία διαφώτισης και αστυνόμευσης για την ανίχνευση αλκοόλης στην εκπνοή των οδηγών ή/και ναρκωτικών σε δείγμα σάλιου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ευρωπαϊκό πλαίσιο συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας Roadpol, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Στην περίοδο 2022 – 2024, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών, μαζί με την απρόσεκτη οδήγηση, αποτέλεσαν τις κύριες αιτίες θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων στην Κύπρο, με ποσοστά 23,3% και 21,4% αντίστοιχα. Η χρήση ναρκωτικών μειώνει την ψυχολογική και νοητική ικανότητα του οδηγού, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμπλοκής σε σύγκρουση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΤΡΟΟΔΟΥΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε αυτοκινητόδρομους – Πότε ξεκινούν οι εργασίες και πού θα επηρεαστεί η κίνηση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα σε διάφορα...

«ΣΕΙΡΗΝΕΣ»: Έπεσαν στη θάλασσα για έναν σκοπό – 120 γυναίκες κολύμπησαν στον Πρωταρά για την Αροδαφνούσα-(Φώτο)

Περισσότερες από 120 γυναίκες μπήκαν στη θάλασσα στον Πρωταρά...

Topics

Related Articles

Popular Categories