ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ E-MAIL: Εξαπάτησαν εταιρεία και απέσπασαν πάνω από 123 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία, μετά την απόσπαση χρηματικού ποσού άνω των 123 χιλιάδων ευρώ από εταιρεία η οποία εδρεύει στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαινόταν να προέρχεται από συνεργάτιδα εταιρεία στο εξωτερικό. Στο μήνυμα αναφερόταν ότι η συνεργάτιδα εταιρεία είχε αλλάξει τραπεζικό λογαριασμό και ότι όλες οι πληρωμές για την αγορά εμπορευμάτων θα έπρεπε να γίνονται στον νέο λογαριασμό.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του μηνύματος, η κυπριακή εταιρεία προχώρησε σε πληρωμές συνολικού ύψους 123.943 ευρώ μεταξύ Δεκεμβρίου και 26 Ιανουαρίου. Όταν ο διευθυντής επικοινώνησε χθες με τη συνεργάτιδα εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε αλλάξει λογαριασμό, αποκαλύπτοντας την απάτη.

Το Κλιμάκιο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν από οποιαδήποτε πληρωμή, είναι απαραίτητη η επαλήθευση του αιτήματος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους συνεργάτες, χρησιμοποιώντας αριθμούς που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από προηγούμενες συναλλαγές. Οι ιδιοκτήτες και διευθυντές εταιρειών καλούνται να ενημερώνουν το προσωπικό τους για αυτή τη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες ελέγχου πληρωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Ολονύχτια παραμονή στον κόμβο Ριζοελιάς-«Μέχρι τέλους» η διαμαρτυρία για τις θανατώσεις ζώων

Στον κόμβο της Κόμβος Ριζοελιάς παραμένουν και θα διανυκτερεύσουν...

ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΤΡΟΥ: Η κρεοπώλης που στηρίζει τους κτηνοτρόφους και έγινε γνωστή από τα βίντεο της στο διαδίκτυο-(Βίντεο)

Η Στέλλα Πέτρου, επαγγελματίας κρεοπώλης, έχει γίνει ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη...

ΔΗΣΥ: Ψευδής φωτογραφία στο διαδίκτυο – Αντίδραση και διευκρινίσεις για παραπληροφόρηση

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προκάλεσε άμεση αντίδραση...

Topics

ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΤΡΟΥ: Η κρεοπώλης που στηρίζει τους κτηνοτρόφους και έγινε γνωστή από τα βίντεο της στο διαδίκτυο-(Βίντεο)

Η Στέλλα Πέτρου, επαγγελματίας κρεοπώλης, έχει γίνει ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη...

ΔΗΣΥ: Ψευδής φωτογραφία στο διαδίκτυο – Αντίδραση και διευκρινίσεις για παραπληροφόρηση

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προκάλεσε άμεση αντίδραση...

ΕΕ: Εγκρίθηκε το δάνειο 90 δισ. στην Ουκρανία – Tι δήλωσε ο Μάκης Κεραυνός

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άναψε και επίσημα το «πράσινο φως»...

Related Articles

Popular Categories