Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2026
7 C
Cyprus

ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ E-MAIL: Εξαπάτησαν εταιρεία και απέσπασαν πάνω από 123 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία, μετά την απόσπαση χρηματικού ποσού άνω των 123 χιλιάδων ευρώ από εταιρεία η οποία εδρεύει στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαινόταν να προέρχεται από συνεργάτιδα εταιρεία στο εξωτερικό. Στο μήνυμα αναφερόταν ότι η συνεργάτιδα εταιρεία είχε αλλάξει τραπεζικό λογαριασμό και ότι όλες οι πληρωμές για την αγορά εμπορευμάτων θα έπρεπε να γίνονται στον νέο λογαριασμό.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του μηνύματος, η κυπριακή εταιρεία προχώρησε σε πληρωμές συνολικού ύψους 123.943 ευρώ μεταξύ Δεκεμβρίου και 26 Ιανουαρίου. Όταν ο διευθυντής επικοινώνησε χθες με τη συνεργάτιδα εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε αλλάξει λογαριασμό, αποκαλύπτοντας την απάτη.

Το Κλιμάκιο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν από οποιαδήποτε πληρωμή, είναι απαραίτητη η επαλήθευση του αιτήματος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους συνεργάτες, χρησιμοποιώντας αριθμούς που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από προηγούμενες συναλλαγές. Οι ιδιοκτήτες και διευθυντές εταιρειών καλούνται να ενημερώνουν το προσωπικό τους για αυτή τη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες ελέγχου πληρωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Αρνείται η προβολή του προσώπου του στο απολογητικό βίντεο του Φειδία Παναγιώτου-(Βίντεο)

Ο παρα-αθλητής Μάριος Φιλίππου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του...

ΠΑΟΚ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Τούμπα-Θύμισες από τη τραγωδία του 1999

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Τούμπα, καθώς η οικογένεια...

24ΧΡΟΝΗ: Στο σώμα της έκρυβε 890 γραμμάρια κοκαΐνης – Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση

Μια 24χρονη συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού οι έλεγχοι...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατολισθήσεις και έντονη βροχή στον δρόμο Λεμεσού-Αγρού

Κατολισθήσεις πετρών και χώματος παρατηρήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης...

ΜΑΡΙΝΑ-ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ο επιχειρηματίας, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος-Τέρμα τα λόγια, ώρα για έργα- Οι κάτοικοι στους δρόμους

Μετά από καθυστέρηση 20 μηνών και αλλεπάλληλες ακυρώσεις συζητήσεων,...

Topics

ΠΑΟΚ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Τούμπα-Θύμισες από τη τραγωδία του 1999

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Τούμπα, καθώς η οικογένεια...

24ΧΡΟΝΗ: Στο σώμα της έκρυβε 890 γραμμάρια κοκαΐνης – Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση

Μια 24χρονη συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού οι έλεγχοι...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατολισθήσεις και έντονη βροχή στον δρόμο Λεμεσού-Αγρού

Κατολισθήσεις πετρών και χώματος παρατηρήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης...

TΡΑΓΩΔΙΑ: Δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία– Επτά νεκροί

Τραγωδία σημειώθηκε στη Ρουμανία, όπου επτά άνθρωποι έχασαν τη...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 21χρονος υπό την επήρεια αλκοόλ τραυματίζει αστυνομικό προσπαθώντας να διαφύγει

Εικοσιέναχρονος μοτοσικλετιστής υπό την επήρεια αλκοόλ αγνόησε τα σήματα...

Related Articles

Popular Categories