Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία, μετά την απόσπαση χρηματικού ποσού άνω των 123 χιλιάδων ευρώ από εταιρεία η οποία εδρεύει στη Λευκωσία.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαινόταν να προέρχεται από συνεργάτιδα εταιρεία στο εξωτερικό. Στο μήνυμα αναφερόταν ότι η συνεργάτιδα εταιρεία είχε αλλάξει τραπεζικό λογαριασμό και ότι όλες οι πληρωμές για την αγορά εμπορευμάτων θα έπρεπε να γίνονται στον νέο λογαριασμό.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του μηνύματος, η κυπριακή εταιρεία προχώρησε σε πληρωμές συνολικού ύψους 123.943 ευρώ μεταξύ Δεκεμβρίου και 26 Ιανουαρίου. Όταν ο διευθυντής επικοινώνησε χθες με τη συνεργάτιδα εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε αλλάξει λογαριασμό, αποκαλύπτοντας την απάτη.
Το Κλιμάκιο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν από οποιαδήποτε πληρωμή, είναι απαραίτητη η επαλήθευση του αιτήματος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους συνεργάτες, χρησιμοποιώντας αριθμούς που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από προηγούμενες συναλλαγές. Οι ιδιοκτήτες και διευθυντές εταιρειών καλούνται να ενημερώνουν το προσωπικό τους για αυτή τη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες ελέγχου πληρωμών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


