AGORA: Στα Δικαστήρια η Άμεση Δημοκρατία για το πρόστιμο των €6.000

Στα δικαστήρια μεταφέρεται η διαφορά για την πλατφόρμα Agora, καθώς η Άμεση Δημοκρατία αποφάσισε να προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης για επιβολή προστίμου ύψους €6.000.

Σε ανακοίνωσή της, η Άμεση Δημοκρατία υποστηρίζει ότι η υπόθεση δεν είναι καινούργια, καθώς βρίσκεται υπό εξέταση από τον Φεβρουάριο του 2026. Το κόμμα διαχωρίζει, παράλληλα, την υπόθεση από ζητήματα διαρροής προσωπικών δεδομένων, σημειώνοντας ότι η απόφαση αφορά παράβαση της υποχρέωσης συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σχετικά με το πρόστιμο των €6.000 για την πλατφόρμα Agora, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για νέο περιστατικό. Η υπόθεση εξετάζεται από τον Φεβρουάριο του 2026. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν διαπιστώνει διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά παράβαση της υποχρέωσης. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν διαπιστώνει διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά παράβαση της υποχρέωσης συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της Επιτρόπου.

Διαφωνούμε με την απόφαση και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον δικηγόρο μας, κ. Γιάννο Γεωργιάδη. Θα προχωρήσουμε με τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, με προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο και αίτημα ακύρωσης της απόφασης. Μέχρι την επίσημη τοποθέτηση του δικηγόρου μας, δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια.

«Διαφωνούμε με την απόφαση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Άμεση Δημοκρατία, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της, Γιάννο Γεωργιάδη. Στόχος της προσφυγής, σύμφωνα με το κόμμα, είναι η ακύρωση της απόφασης με την οποία επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο. Η Άμεση Δημοκρατία κρατά, προς το παρόν, κλειστά τα χαρτιά της ως προς τα επόμενα βήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις μέχρι την επίσημη τοποθέτηση του δικηγόρου της.

Η υπόθεση αναμένεται πλέον να έχει και δικαστική συνέχεια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα επιχειρήματα που θα τεθούν ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ: Συγκίνηση στην πρώτη βραδιά θεατρικών αναγνώσεων στη μνήμη της

Τρία νέα θεατρικά έργα, έξι ηθοποιοί και ένα κοινό...

ΡΑΦΑΕΛΑ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ: Στην κατηγορία Open του διεθνούς τένις με τροχοκάθισμα-Εκπροσωπεί την Κύπρο

Σημαντικό βήμα στην αγωνιστική της πορεία έκανε η Ραφαέλα...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Μητέρα έτρεξε γυμνόστηθη μετά τη μαστεκτομή – «Οι ουλές μου είναι η απόδειξη ότι έζησα»-

Την πρώτη φορά που άλλαξε ρούχα σε αποδυτήρια μετά...

ΗΠΑ: Οι κάλπες έγραψαν ιστορία – Οι ελληνικές έδρες και τα πρόσωπα που έσπασαν φραγμούς-(Βίντεο)

Η πρώτη μαύρη γυναίκα κυβερνήτης, δύο ιστορικές νίκες για...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σύγκρουση στα φώτα τροχαίας – Τραυματίστηκε ηλικιωμένος οδηγός-(Βίντεο)

Με τον τραυματισμό ηλικιωμένου οδηγού κατέληξε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σύγκρουση στα φώτα τροχαίας – Τραυματίστηκε ηλικιωμένος οδηγός-(Βίντεο)

Με τον τραυματισμό ηλικιωμένου οδηγού κατέληξε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων...

ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΣΟΣ: Έφυγε ο λινοτυπίστας που έζησε τα ωραία χρόνια των ΜΜΕ – Το τελευταίο αντίο

Στις αίθουσες των εφημερίδων υπάρχουν άνθρωποι που το όνομά...

Related Articles

Popular Categories