ΜΑΡΙΝΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΘΕΟΧAΡΟΥΣ: «Γιατί η αλήθεια είναι πως δε γελάμε και δεν περνάμε καλά συνέχεια…»

Ενδεχομένως να μην αποτελεί είδηση ούτε θα “τραβήξει” τα απαιτούμενα κλικ που όλοι ανεξαιρέτως στις ιστοσελίδες επιζητούν γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Όμως, μέσα από τις σκέψεις της, η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Φιλιππίδου λέει αλήθειες που όλοι κάποιες στιγμές νοιώσαμε.

«Μοστράρουμε στα σόσιαλ τις ποζάτες φωτο με τα «ιδανικά φόντα», τα σωστά χρώματα και τα λαμπερά χαμόγελα, που αποτελούν μόνο το περιτύλιγμα ενός ολοκλήρου κόσμου που σέρνουμε δια της ύπαρξής μας, ενώ αφήνουμε στα αζήτητα τα αυθόρμητα ενσταντανέ, τις φωτο που δείχνουν λίγη απ’ την αλήθεια μας. Γιατί η αλήθεια είναι πως δε γελάμε και δεν περνάμε καλά συνέχεια, δε χορεύουμε ασταμάτητα, δεν είμαστε μονίμως λαμπεροί, όμορφοι και η τρελή χαρά δε φτερουγίζει απνευστί μες στην ψυχή μας.

Οι μέρες μας είναι γεμάτες κι από άλλες στιγμές, όπως λύπης, ηρεμίας, ανίας, θυμού, χαλάρωσης, στρες, υστερίας, απελπισίας, σκέψης, διαβάσματος, κούρασης, πόνου, θλίψης, πικρίας, απογοήτευσης, αηδίας, απόγνωσης, υπνηλίας, ασχήμιας, σκληρής δουλειάς… Υπάρχουν στιγμές που πιάνουμε πάτο, που χτυπιόμαστε κάτω σαν χταπόδια όταν οι αντοχές μας (ψυχικές και σωματικές) έχουν μετοικήσει σε ξένο σώμα, που δε βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και που αισθανόμαστε την ύπαρξή μας σαν μια μάταιη συγκυρία. Είναι κι άλλες, που απλά βαριόμαστε να αναπνέουμε και που εκτελούμε εντολές διαβίωσης σαν έμψυχες μαριονέτες.

Μοιράζομαι, λοιπόν, αυτή τη φωτογραφία, όπως με απαθανάτισε η @christina_georgiou_cg , σε μια στιγμή που δεν πήρα χαμπάρι ότι πατούσε το κλικ, επειδή ακριβώς ήμουν αυτό που δείχνει η εικόνα: στον κόσμο μου, όταν γύρω μου υπήρχαν 100 άνθρωποι. Μόνη μου μέσα στο πλήθος, βυθισμένη στις σκέψεις μου, τις οποίες κανείς δε θα μάθει ποτέ. Μερικά λεπτά αργότερα μιλούσα, γελούσα και φωτογραφιζόμουν με άλλα πλάσματα. Μπορεί κι εκείνο να ήταν εξίσου αληθινό, μπορεί όμως να ήταν απλά politically correct. Η αμιγώς ανεπιτήδευτη στιγμή πάντως, ήταν αυτή εδώ… σ’αυτό το κλικ»

Hot this week

ΒΡΑΒΕΙΟ Ασφαλείας Esso

Εισφορά στο “Ιασόνειο Ίδρυμα-Χρώματα Ζωής” Χρηματική εισφορά €1250 έκανε η...

ΤΟ ΝΕΟ Volkswagen T-Roc αποκαλύπτει τον ROC χαρακτήρα του σε μια αποκλειστική οδηγική εμπειρία

Το νέο Volkswagen T-Roc έκανε την επίσημη εμφάνισή του...

ΔΙΠΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για τη CiC Mercedes-Benz στο Ετήσιο Συνέδριο Γενικών Διανομέων Mercedes-Benz 2026

Σημαντική διεθνή αναγνώριση πέτυχε η Cyprus Import Corporation Ltd...

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ HEALTHY BOOSTERS της Kawacom’s, ψήφισε το αγαπημένο σου και ταξίδεψε στην Αθήνα

Ένας τυχερός θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τη συναυλία...

Topics

ΒΡΑΒΕΙΟ Ασφαλείας Esso

Εισφορά στο “Ιασόνειο Ίδρυμα-Χρώματα Ζωής” Χρηματική εισφορά €1250 έκανε η...

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ HEALTHY BOOSTERS της Kawacom’s, ψήφισε το αγαπημένο σου και ταξίδεψε στην Αθήνα

Ένας τυχερός θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τη συναυλία...

ERB ASFALISTIKI: Ενώνουμε δυνάμεις με τους πρωταθλητές

Στήριξη σε τέσσερις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας Τριάθλου σε όλη...

ΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: Νέα διαθεσιμότητα στο επίκεντρο – Σε νέα φάση η υπόθεση

Σε νέα φάση εξελίσσεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας της...

ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Δροσιά, παιχνίδι ή κίνδυνος για τους τετράποδους φίλους μας;

Το καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να χτυπούν «κόκκινο», πολλοί...

Related Articles

Popular Categories