16.4 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ: ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ (ΞΑΝΑ)-ΔΕΙΤΕ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ: ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ (ΞΑΝΑ)-ΔΕΙΤΕ

-

Στο καναπέ με ζεστή σοκολάτα και κουβέρτα (όχι αυτή που μας σύστησε ο Πρόδρομος Προδρόμου) θα περάσουμε φέτος την βραδιά των Χριστουγέννων, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Εμείς επιλέξαμε δεκαπέντε από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που άφησαν εποχή αλλά και νέες ταινίες που θα σας καθηλώσουν στην ζεστασιά του σπιτιού σας.

It’s a Wonderful Life (1946)

Ο Τζορτζ Μπέιλι, ένας καλόκαρδος και ονειροπόλος ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευών και στεγαστικών δανείων αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του πνιγμένος από τα χρέη. Ένας φύλακας άγγελος όμως έχει διαφορετική γνώμη.

«Ένας Άγγελος στη Γη» (1947)


Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Robert Nathan, ο Cary Grant υποδύεται τον γοητευτικό άγγελο, ο οποίος έρχεται στη Γη για να βοηθήσει έναν επίσκοπο με τον γάμο του που βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Ο άγγελος όμως ερωτεύεται και το δίλημμα που υψώνεται μπροστά του, παραμονές Χριστουγέννων, είναι τεράστιο. Η ρομαντική κωμωδία του Henry Koster απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ήχου ενώ προτάθηκε για άλλα πέντε

Miracle on 34th Street (1947)

Ένας ηλικιωμένος αναλαμβάνει να υποδυθεί τον Αϊ-Βασίλη στα πολυκαταστήματα Macy΄s και πείθει ένα μικρό κορίτσι, που δεν πιστεύει στο μύθο των Χριστουγέννων, ότι θαύματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Χριστουγεννιάτικη ταινία με ήρωα έναν ηλικιωμένο που προσλαμβάνεται στα πολυκαταστήματα Macy’s της Νέας Υόρκης για να υποδυθεί τον Αϊ Βασίλη, αλλά στην πορεία αποκαλύπτει ότι ονομάζεται Κρις Κρινγκλ και δεν είναι άλλος από το μυθικό άγιο των παιχνιδιών. Οι ισχυρισμοί του δεν πείθουν τους γύρω του και ο ίδιος οδηγείται προσωρινά στο ψυχιατρείο. Συγκίνηση, ανθρωπιά, αθωότητα και κωμικό στοιχείο συνυπάρχουν σε αυτή την πρωτότυπη ιστορία.

Gremlins (1984)

Το δώρο του νεαρού Μπίλι για τα Χριστούγεννα είναι ένα μανγκουάι, ένα παράξενο κατοικίδιο που παραμένει άκακο όσο ο ιδιοκτήτης του τηρεί τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι δυνατό φως και ποτέ φαγητό μετά τα μεσάνυχτα. Ο Μπίλι θα αποδειχθεί απρόσεκτος, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη

National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)

Το τρελό θηριοτροφείο σε νέες περιπέτειες, περνάει τα πιο επεισοδιακά Χριστούγεννα. Η οικογένεια Γκρίζγουολντ ονειρεύεται να περάσει όμορφα και παραδοσιακά τα Χριστούγεννα. Όμως τίποτα δεν γίνεται όπως το είχανε προγραμματίσει και οι αναποδιές, πάντα όμως διασκεδαστικές, διαδέχονται η μια την άλλη.

Home Alone (1990)

Φεύγοντας βιαστικά για το αεροδρόμιο, η οικογένεια του εννιάχρονου Κέβιν τον ξεχνά στο σπίτι. Τον αρχικό του ενθουσιασμό διαδέχεται η νοσταλγία για την οικογένειά του, και καταλήγει να αντιμετωπίσει με ευρηματικό τρόπο δυο γκαφαντζήδες διαρρήκτες που βρίσκουν ευκαιρία να εισβάλλουν στο σπίτι

The Muppet Christmas Carol (1992) 

Η γνωστή ιστορία του τσιγκούνη Σκρούτζ τον οποίο επισκέπτονται Τρία πνεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων και τον κάνουν να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη ζωή και τα χρήματα. Αυτή τη φορά με Μάπετς!

Bad Santa (2003)

Πίνει, καπνίζει, βρίζει ακατάπαυστα, αρέσκεται να προκαλεί με την ανάρμοστη συμπεριφορά του μισεί τα μικρά παιδιά, δεν φωνάζει ΄χο, χο, χο΄και… ληστεύει τα εμπορικά κέντρα στα οποία συχνάζει μαζί με τον μεταμφιεσμένο σε τάρανδο, συνέταιρό του! Όπως καταλάβατε ο Γουίλ Στόουκ (Μπίλι Μπομπ Θόρντον) δεν είναι ο Άι Βασίλης με την κλασική έννοια του όρου αλλά ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε χρονιά την παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν οι πελάτες του πολυκαταστήματος φεύγουν για τα σπίτια τους, ο Άι Βασίλης και ο πολυμήχανος νάνος συνεταίρος του στην παρανομία, ο Μάρκους, ντυμένος με την κυπαρισσί στολή του ξωτικού, ανοίγουν το χρηματοκιβώτιο του εκάστοτε πολυκαταστήματος και δραπετεύουν έχοντας αποκομίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο γιορτινό μποναμά. Το κόλπο λειτουργεί στην εντέλεια και οι δύο τυχοδιώκτες φαίνεται να έχουν πιάσει την καλή, καθώς μέσα στο γενικότερο κλίμα κανείς δεν τους υποπτεύεται.

Love Actually (2003)

Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών; Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει ένα χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts; Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή της πιο δημοφιλούς κοπέλας στο σχολείο; Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου; Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν; Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες;

Elf (2003)

Ο Μπάντι ήταν ακόμη μωρό στο ορφανοτροφείο όταν είχε καταφέρει να… χωθεί στο σάκο του Άγιου Βασίλη και να ταξιδέψει μαζί του μέχρι τον Βόρειο Πόλο! Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά, ο Μπάντι, όταν ενηλικιώνεται, παίρνει άδεια από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει εκεί τον βιολογικό του πατέρα.

The Polar Express (2004)

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

The 12 Dogs of Christmas (2005)

Είναι Χριστούγεννα, η πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου, όχι όμως για τη μικρή Έμμα, που είναι ορφανή από μητέρα. Ο πατέρα της αδυνατώντας να τη συντηρήσει, τη στέλνει να μείνει με τη θεία Ντολόρες, μια παλιά του φιλενάδα, στο Ντόβερβιλ. Με την άφιξή της στην πόλη, η Έμμα βρίσκεται μπλεγμένη στον πόλεμο για τα σκυλιά. Από τη μια μεριά είναι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο που είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον παλιό νόμο που απαγορεύει τα σκυλιά στην πόλη με τη βοήθεια του απεχθή μπόγια, αδελφού του δημάρχου. Από την άλλη είναι η Κυρία των Σκυλιών, που διατηρεί ορφανοτροφείο για σκύλους.

The Holiday (2006)

Μια φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο επαφής: είναι και οι δύο μόνες! Η μία είναι Αμερικάνα και η άλλη Βρετανή. Αλλάζουν σπίτια για δυο βδομάδες κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και αλλάζει όλη τους η ζωή… Στην Αγγλία, η πρώτη ερωτεύεται τον αδερφό της δεύτερης, η οποία με τη σειρά της, γνωρίζει ένα γοητευτικό μουσικό στο Λος Άντζελες. Λίγο αργότερα και οι τέσσερις θα βρεθούν στο Λονδίνο για να περάσουν μαζί την Πρωτοχρονιά.

Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Το αγαπημένο κοπάδι μαμούθ είναι απασχολημένο με τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ο θείος Σιντ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει, καταστρέφει την αγαπημένη πέτρα του Μάνι. Ο Μάνι αναστατώνεται τόσο που λέει στον Σιντ ότι είναι στη λίστα των άτακτων του Άη Βασίλη. Έτσι ο Σιντ μαζί με την παρέα του, αποφασίζουν να πάνε στο Βόρειο Πόλο και να βρουν τον Άη Βασίλη, για να τον βγάλει από τη λίστα αυτή. Και έτσι η περιπέτεια ξεκινάει…

 Frozen (2013)

Η ατρόμητη και αισιόδοξη Άννα ξεκινά για ένα επικό ταξίδι -έχοντας συμπράξει με τον σκληροτράχηλο ορεσίβιο Κριστόφ και τον πιστό του τάρανδο Sven- με σκοπό να βρει την αδελφή της Έλσα, οι παγερές δυνάμεις της οποίας έχουν καταδικάσει το βασίλειο του Arendelle σε αιώνιο χειμώνα. Αντιμετωπίζοντας καθ’ οδόν καιρικές συνθήκες σαν εκείνες του Έβερεστ, απόκοσμα ξωτικά και έναν ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπο που ακούει στο όνομα Όλαφ, η Άννα και ο Κριστόφ μάχονται ενάντια στα στοιχεία της φύσης σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν το βασίλειο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: