23.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: «Η ισότητα των φύλων απέχει 300 χρόνια» -To μήνυμα του...

ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: «Η ισότητα των φύλων απέχει 300 χρόνια» -To μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

-

Τρεις αιώνες θα χρειαστεί για να επιτευχθεί η πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο για τα δικαιώματα των γυναικών, τα οποία παραβιάζονται, απειλούνται και καταπατώνται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο για τα δικαιώματα των γυναικών «εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας» ανέφερε ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας,

«Τα δικαιώματα των γυναικών παραβιάζονται, απειλούνται και καταπατώνται σε ολόκληρο τον κόσμο,» πρόσθεσε καθώς παράθεσε μία σειρά κρίσεων: μητρική θνησιμότητα, κορίτσια που απομακρύνονται από το σχολείο, νεαρά κορίτσια που εξαναγκάζονται σε πρόωρο γάμο.

Επίσης, δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες ωστόσο επισήμανε ότι «σε πολλές περιοχές τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών οπισθοχωρούν και σε ορισμένες χώρες τα κορίτσια ρισκάρουν με τις πιθανότητες να τις απαγάγουν ή να τους επιτεθούν ενώ πηγαίνουν σχολείο».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας, δεν έκανε καμία αναφορά στο Ιράν, που αποβλήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή για τα γυναικεία δικαιώματα στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ τόνισε ότι μόλις το 3% των νικητών των βραβείων Νόμπελ σε αυτούς τους τομείς είναι γυναίκες.

Ο Γκουτέρες έκανε έκκληση για συλλογική δράση παγκοσμίως από τις κυβερνήσεις, την κοινωνία και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να υπάρξει εκπαίδευση, βελτίωση στην κατάρτιση δεξιοτήτων και να υπάρξουν επενδύσεις για τη «γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος των φύλων». «Η πατριαρχία αντεπιτίθεται. Το ίδιο και εμείς», πρόσθεσε ο Γκουτέρες. «Τα Ηνωμένα Έθνη στέκονται δίπλα στις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλον τον κόσμο».

Πηγή: Guardian

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: