ΙΤΑΛΙΑ: Αστυνομικοί μετέφεραν με Lamborghini νεφρούς για να μην καθυστερήσουν οι μεταμοσχεύσεις-«Παραδώσαμε το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο»- (Φώτο-Βίντεο)

Σε μία από τις δύο Lamborghini Huracan που διαθέτει η Ιταλική αστυνομία τοποθετήθηκαν οι δύο νεφροί που προορίζονταν για τη μεταμόσχευσή τους προκειμένου να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά και με ασφάλεια στους ασθενείς.

«Ταξιδεύοντας στην εθνική οδό για να παραδώσουμε το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο: τη ζωή. Χάρη στον ειδικό Άγιο Βασίλη της αστυνομίας δύο άνθρωποι πήραν δώρο ένα νεφρό», έγραψε η ιταλική αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook, κάνοντας γνωστό τον αγώνα δρόμου που έδωσαν οι αρχές για τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία. 

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αστυνομικό και μία νοσηλεύτρια να τοποθετούν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, ένα μπλε ιατρικό ψυγείο που περιείχε τους δύο νεφρούς. Τα δύο πολύτιμα όργανα αναχώρησαν από την Πάδοβα και παραδόθηκαν το ένα σε νοσοκομείο της Μόντενα και το άλλο σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τροχαία της Ιταλίας διαθέτει δύο Lamborghini Huracan, ένα αυτοκίνητο 600 ίππων που μπορεί να φτάσει τα 325 χιλιόμετρα την ώρα. Συνήθως τα χρησιμοποιεί για την καταδίωξη οχημάτων, αλλά πολλές φορές χρησιμεύουν και για τη μεταφορά οργάνων προς μεταμόσχευση.

Hot this week

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Καταγγελίες για επανειλημμένες αποκοπές νερού – «Απαράδεκτη η κατάσταση»

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Κοκκινοτριμιθιάς για τις...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Η κίνηση του Στέλιου Χατζηιωάννου που έκανε τον γύρο του κόσμου – Τι γράφουν οι ξένες εφημερίδες

Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έφτασε η πρωτοβουλία του Στέλιου...

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ»: Έως €32.000 σε ιδιοκτήτες κατοικιών – Ποιοι μπορούν να πάρουν τη χορηγία

Μια σημαντική ευκαιρία για ιδιοκτήτες κατοικιών που θέλουν να...

ΚΑΥΣΙΜΑ: Νέα «φωτιά» στην αντλία – Τι θα γίνει με τον μειωμένο φόρο μετά τις 17 Σεπτεμβρίου

Νέα πίεση στις τιμές των καυσίμων προκαλεί η αναζωπύρωση...

Topics

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Καταγγελίες για επανειλημμένες αποκοπές νερού – «Απαράδεκτη η κατάσταση»

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Κοκκινοτριμιθιάς για τις...

ΚΑΪΜΑΚΛΙ: Συνεχείς πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών από την Τύμβου – Η απάντηση της Πολιτικής Αεροπορίας

Αναστάτωση και αρκετά ερωτήματα προκάλεσαν σήμερα σε κατοίκους του...

Related Articles

Popular Categories