ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ: Yψηλή θερμοκρασία, κίτρινη προειδοποίηση και ο υδράργυρος στα ύψη

Σε ισχύ τίθεται η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, που θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00, μέχρι τις 17:00, η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα φθάσει στους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ψηλότερα ορεινά στους 32 βαθμούς. Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή σύμφωνα με την πρωινή πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, αραιή ομίχλη ή και ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, αραιή ομίχλη ή και ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τη Δευτέρα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Hot this week

EUROSTAT: Άνοδος 2% στις τιμές κατασκευής νέων κατοικιών στην Κύπρο το 2025

Η Κύπρος κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2% στις...

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: Στο τραπέζι προσλήψεις από τρίτες χώρες για κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία

Η εισαγωγή νοσηλευτών από τρίτες χώρες μπαίνει πλέον σε...

ΠΑΦΟΣ: Εξαφανίστηκε 69χρονη από το Στρουμπί – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό της...

ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΚΗΣ: Η ανάρτηση του έφερε την απάντηση της Accept LGBTI Cyprus

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση του Μάριου Ματσάκη για...

Topics

EUROSTAT: Άνοδος 2% στις τιμές κατασκευής νέων κατοικιών στην Κύπρο το 2025

Η Κύπρος κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2% στις...

ΠΑΦΟΣ: Εξαφανίστηκε 69χρονη από το Στρουμπί – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό της...

ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΚΗΣ: Η ανάρτηση του έφερε την απάντηση της Accept LGBTI Cyprus

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση του Μάριου Ματσάκη για...

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόταση για μικροτσίπ σε αδέσποτες γάτες και ψηφιακή καταγραφή δράσεων

Θετική ανταπόκριση βρήκε η πρόταση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος για...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μηχάνημα καθαρισμού άμμου και 1.300 δέντρα φέρνουν ολική μεταμόρφωση στην παραλιακή

Νέα εικόνα αποκτούν σταδιακά οι παραλίες της Λεμεσού, καθώς...

Related Articles

Popular Categories