ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Στόλισαν το επιτάφιο με εικόνες από τα τρία παιδιά της Πάτρας, την εισβολή της Κύπρου αλλά και όλα τα αποτρόπαια εγκλήματα (Φώτο)

Μια πολύ συγκινητική εικόνα αντίκρισαν οι πιστοί στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Ηράκλειο Κρήτης, αφού οι ιθύνοντες στόλισαν τον επιτάφιο με φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν τα τρία παιδιά της Πάτρας, την εισβολή της Κύπρου και όλο τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί.

Ο Επιτάφιος είναι πολυθεματικός, κεντημένος με χιλιάδες χάντρες και καρφίτσες και με κεντρικό μήνυμα: «Θα τα πω ΟΛΑ στον Θεό». Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o ηγούμενος Παντελεήμων, η προετοιμασία διήρκεσε για πάνω από έναν μήνα, ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον 100.000 χάντρες και καρφίτσες για να στολιστεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αποσπασματικές εικόνες που συνθέτουν το μωσαϊκό του επιταφίου και αφορούν στα αποτρόπαια εγκλήματα.

Το έγκλημα στην Πάτρα με τα τρία αγγελούδια της ίδιας οικογένειας που έφυγαν, η προσφυγιά, η Σμύρνη, η εισβολή στην Κύπρο, το Αφγανιστάν και ο Πόντος είναι μερικά μόνο από τα θέματα που αναδεικνύονται.

Hot this week

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Έτοιμοι για παραλία – Στους 40°C και σήμερα η Κύπρος-Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το καλοκαίρι καλά κρατεί και ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά...

ΦΕΙΔΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Η εμφάνισή του στην εκδήλωση για Ισαάκ και Σολωμού προκάλεσε αντιδράσεις – «Ασέβεια προς τους νεκρούς»-(Φώτο)

Συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση του Ευρωβουλευτή Φειδία...

Topics

ARLA PROTEIN: Συνεχίζει να καινοτομεί με το Arla Protein Food to Go.

Το πλήρες γεύμα που ακολουθεί τον ρυθμό της σύγχρονης...

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Για αποκατάσταση της αλήθειας» – Όλα ξεκίνησαν για ένα δωμάτιο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου...

Related Articles

Popular Categories