EΛΛΑΔΑ: 97 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό – 11.124 νέα κρούσματα, 571 διασωληνωμένοι

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Ελλάδα καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 11.124. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 571.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 11.124 , εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της Ελλάδας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.920.992 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 436 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.662 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 97, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.372 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 571 (60.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 451 (78.98%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (21.02%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.034 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 490 (ημερήσια μεταβολή +14.75%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 442 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).






Hot this week

Η LIDL και το Tomorrowland Ξεκινούν Στρατηγική Συνεργασία

Διεθνής φεστιβαλική ατμόσφαιρα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο και,...

Η ΔΡΟΓΟΦΑΡΜΑ πραγματοποίησε με επιτυχία την Ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία της

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων παρουσίας και...

H MECEDES BENZ γιορτάζει 140 χρόνια πρωτοπορίας που άλλαξαν την αυτοκίνηση

Το 2026 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για τη Mercedes-Benz....

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ανάπτυξης, ισχυρή ανταγωνιστικότητα και διαχρονική κοινωνική προσφορά

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου, η 26η Ετήσια Γενική...

Topics

Η LIDL και το Tomorrowland Ξεκινούν Στρατηγική Συνεργασία

Διεθνής φεστιβαλική ατμόσφαιρα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο και,...

Η ΔΡΟΓΟΦΑΡΜΑ πραγματοποίησε με επιτυχία την Ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία της

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων παρουσίας και...

H MECEDES BENZ γιορτάζει 140 χρόνια πρωτοπορίας που άλλαξαν την αυτοκίνηση

Το 2026 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για τη Mercedes-Benz....

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Νταλίκα με εμπορευματοκιβώτιο ανετράπη στη λεωφόρο Τσερίου – Χωρίς τραυματισμούς

Νταλίκα που μετέφερε εμπορευματοκιβώτιο ανετράπη το μεσημέρι της Πέμπτης...

ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Σχεδόν 4 στους 10 Κύπριους ασθενείς δηλώνουν μέτρια υγεία

Νέα παγκύπρια έρευνα καταγράφει τον έντονο αντίκτυπο των ρευματικών...

ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΘΟΚ ΓΙΑ ΤΟ «ΓΛΑΡΟ» ΤΟΥ ΤΣΕΧΩΦ – Αναζητούνται επαγγελματίες ηθοποιοί για τη Νέα Σκηνή

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) προχωρά στη διαδικασία ακροάσεων...

Related Articles

Popular Categories