ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ: Πάνω από 5.000 άνθρωποι περίμεναν να δώσουν βλαστοκύτταρα για να σώσουν παιδί που παλεύει με τον καρκίνο (Φώτο)

Πάνω από 5.000 άνθρωποι περίμεναν στη βροχή για να εξεταστούν προκειμένου να δουν αν ήταν συμβατοί δότες βλαστοκυττάρων για να βοηθήσουν στη σωτηρία ενός πεντάχρονου αγοριού που παλεύει με έναν σπάνιο καρκίνο.

Οι υποψήφιοι δωρητές προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τον γενναίο Oscar Saxelby-Lee μετά την απελπισμένη έκκληση των γονιών του. Ο μικρούλης παλεύει ενάντια στον χρόνο για να βρει έναν συμβατό δότη βλαστοκυττάρων. Να σημειωθεί ότι ο Oscar διαγνώστηκε με την επιθετική μορφή λευχαιμίας στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Οι γιατροί λένε ότι τώρα έχει μόνο τρεις μήνες περιθώριο για να βρει έναν συμβατό δότη βλαστοκυττάρων που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του.

Πάνω από 5.000 άτομα περίμεναν υπομονετικά για να εξεταστούν στο Δημοτικό Σχολείο Pitmaston, στο Worcester, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το Σαββατοκύριακο για να εξυπηρετήσει στην αναζήτηση δωρητών. Μία οικογενειακή φίλη, η Lin Forward, δήλωσε στο Sun Online ότι η μαμά του Oscar, η Olivia, ήταν “έκπληκτη” από το πόσοι άνθρωποι μαζεύτηκαν για να βοηθήσουν να ξεπεράσει ο μικρούλης “τον χειρότερο εφιάλτη του κάθε γονέα”.

“Ο μικρός Oscar είναι σε κακή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είναι στην απομόνωση και δεν μπορεί να φάει καν. Διδάσκω εδώ και 20 χρόνια και ποτέ δεν είχα παιδί που να έχει περάσει από κάτι τέτοιο. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον αγώνα που δίνει ο μαθητής μας, γι’ αυτό συμβάλλουμε κι εμείς όσο μπορούμε.”” είπε η δασκάλα του αγοριού, Sarah Keating. Σκοπός των γονιών είναι να εγγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ένα μητρώο δωρητών, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με τίτλο «Hand in Hand for Oscar».

Πηγή: newsitamea.gr

Hot this week

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ 2026: Ο Λευτέρης Πανταζής δίνει το σύνθημα για μια μεγάλη γιορτή στον Πύργο Λεμεσού

Ο Πύργος Λεμεσού ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά του...

17ΧΡΟΝΟΣ: Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος – Παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά την απόδραση

Ο ανήλικος κρατούμενος που απέδρασε νωρίτερα από τα κρατητήρια...

WORLD CUP FIESTA: Ζήσε στην AGORA το ποδόσφαιρο, το φαγητό και το καλοκαιρινό vibe στη Λεμεσό

Η Limassol AGORA ετοιμάζεται να μετατρέψει την Πλατεία της...

ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ: Στο «χέρι» των τοπικών αρχών και φιλοζωικών οργανώσεων η επιτυχία του σχεδίου στειρώσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων Αδέσποτων Γάτων...

Topics

17ΧΡΟΝΟΣ: Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος – Παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά την απόδραση

Ο ανήλικος κρατούμενος που απέδρασε νωρίτερα από τα κρατητήρια...

«ΈΠΕΣΑΝ» ΤΑ SOCIAL: Αναφορές για προβλήματα σε Facebook και Messenger

Προβλήματα αντιμετωπίζουν εδώ και λίγη ώρα οι χρήστες των...

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ: Ξεκίνησε στην Κύπρο με απόλυτη επιτυχία

Επίσημη έναρξη στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας παρουσία πολιτικής ηγεσίας...

Related Articles

Popular Categories