ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΡΙΑΝΤ: Εκκενώσεις, ασθενοφόρα και εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων

Νέα έκρηξη και συναγερμός στο διεθνές αεροδρόμιο King Khalid του Ριάντ, στη Σαουδική Αραβία, το Σάββατο, με την κατάσταση ασφαλείας να προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στις αεροπορικές μετακινήσεις. Ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν από τμήματα των εγκαταστάσεων, ενώ περισσότερα από δώδεκα ασθενοφόρα θεάθηκαν να κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία,

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι το αεροδρόμιο δέχθηκε νέα επίθεση, δύο ημέρες μετά τα φονικά πλήγματα που είχαν προκαλέσει τον θάνατο τριών Σαουδαράβων, μεταξύ των οποίων και πιλότος της Saudia. Σε προηγούμενη επίθεση, την Τετάρτη, είχε σκοτωθεί και ένας Σουδανός υπήκοος, ανεβάζοντας στους τέσσερις τους νεκρούς από τα περιστατικά των προηγούμενων ημερών.

Η νέα κρίση επηρέασε άμεσα τη λειτουργία του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περισσότερες από 225 πτήσεις ακυρώθηκαν μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ πτήσεις με προορισμό το Ριάντ ακυρώθηκαν ή εκτράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Η Etihad Airways και η Qatar Airways ανακοίνωσαν ακυρώσεις δρομολογίων, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στις πτήσεις των Lufthansa, Air India, Air India Express και FlyDubai. Η Air India και η Air India Express παρέτειναν τις αναστολές πτήσεων προς και από το Ριάντ έως τις 15 και 14 Οκτωβρίου αντίστοιχα, ενώ η Lufthansa ανέστειλε τις πτήσεις της προς τη σαουδαραβική πρωτεύουσα έως τις 16 Οκτωβρίου. Η Kuwait Airways ακύρωσε επίσης πτήσεις μεταξύ Κουβέιτ και Ριάντ. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν απευθείας με τις αεροπορικές εταιρείες και να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεών τους πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Οι εξελίξεις σημειώνονται εν μέσω κλιμάκωσης των επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, κατά σαουδαραβικών στόχων. Οι Χούθι είχαν αναλάβει την ευθύνη για προηγούμενα πλήγματα και είχαν προειδοποιήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον σαουδαραβικό εναέριο χώρο, τον οποίο χαρακτήρισαν ζώνη στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η Σαουδική Αραβία έχει αναφέρει αναχαιτίσεις βαλλιστικών πυραύλων, ενώ η στρατιωτική κλιμάκωση έχει επεκτείνει την ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων στην περιοχή. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφάλειας της αεροπορίας έχει επίσης προειδοποιήσει για αυξημένους κινδύνους στον σαουδαραβικό εναέριο χώρο.

Μέχρι τη δημοσίευση των τελευταίων αναφορών, οι σαουδαραβικές αρχές δεν είχαν δώσει αναλυτική επίσημη ενημέρωση για τα αίτια της νέας έκρηξης ούτε για τον απολογισμό τυχόν θυμάτων. Οι Χούθι δεν είχαν προχωρήσει σε άμεση ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό του Σαββάτου. Παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τις σοβαρές δυσκολίες στις αεροπορικές μετακινήσεις, οι διοργανωτές σημαντικών διεθνών εκδηλώσεων στο Ριάντ δήλωσαν ότι τα προγραμματισμένα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ανάμεσά τους βρίσκεται το Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου, που είναι προγραμματισμένο για τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου, καθώς και η επενδυτική σύνοδος Future Investment Initiative, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου. Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας και εξετάζονται εναλλακτικές διαδρομές για τους συμμετέχοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μεταποιημένο ηλεκτρικό σκούτερ με αυτοσχέδιο κάθισμα και φιάλη υγραερίου – (Βίντεο)

Ένα ασυνήθιστο σκηνικό καταγράφηκε σε δρόμο της Λεμεσού, με...

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στους 11 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό – Εντολή σύλληψης για τους δύο οδηγούς

Τραγικός είναι ο απολογισμός του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος που...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νεκρή για μέρες στο σπίτι της 42χρονη-Η δυσοσμία κινητοποίησε γείτονα

Νεκρή στην οικία όπου διέμενε, στην περιοχή Ομόνοιας στη...

ΠEΡΙ ΑΡΚΟΥΔΑΣ: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo: «Μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό»

Ως μεμονωμένο περιστατικό περιγράφει ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo,...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Αρνείται άδεια σε εκπαιδευτικό -Κινδυνεύουν €120.000 για έρευνα

Κίνδυνος να χαθούν €120.000 για έρευνα που αφορά την...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νεκρή για μέρες στο σπίτι της 42χρονη-Η δυσοσμία κινητοποίησε γείτονα

Νεκρή στην οικία όπου διέμενε, στην περιοχή Ομόνοιας στη...

ΠEΡΙ ΑΡΚΟΥΔΑΣ: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo: «Μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό»

Ως μεμονωμένο περιστατικό περιγράφει ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo,...

ΣΟΚ ΣΤΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟ: Τρεις εργάτες έπεσαν από ύψος 9 μέτρων – Κρίσιμη η κατάσταση 45χρονου

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε σε ανεγειρόμενη...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για την αρκούδα που διέφυγε από το Melios Zoo

Επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας απέστειλε το Κόμμα για...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΔΗΓΟΙ: Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω αγώνων

Αλλαγές στην κυκλοφορία περιμένουν σήμερα τους οδηγούς σε δύο...

Related Articles

Popular Categories