12.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ. ΘΕΛΩ = ΜΠΟΡΩ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ. ΘΕΛΩ = ΜΠΟΡΩ

-

Η lifecoach ή ακόμη καλύτερα προσωπική σύμβουλος ζωής για μαμάδες, Στεφανία Τσαουσίδου, ως μητέρα και η ίδια, κάθε εβδομάδα θα βοηθά μέσω της στήλης της, τις μητέρες να καταλάβουν τις σκέψεις τους, να απομακρύνουν οποιαδήποτε συναισθήματα που βιώνουν, αλλά και να ζήσουν μέσα από το σημαντικότερο ρόλο της ζωής τους…της μητέρας. Στο σημερινό της άρθρο, η Στεφανία Τσαουσίδου διευκρινίζει ότι δεν  υπάρχει “μαγική συνταγή” που να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις για το πως να συνδυάσεις οικογένεια και καριέρα. Οι μητέρες και εργαζόμενες καλούνται σήμερα να είναι “καλές σε όλα”.

Για να δούμε πως μερικά απλά και έξυπνα tips μπορούν να μας βοηθήσουν.

  1. Απέφυγε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες

Κάθε μαμά αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις και συνήθως τα φαινόμενα απατούν. Δεν υπάρχει “τέλεια μαμά” και δεν μπορούμε να κρίνουμε τη ζωή κάποιου μόνο από αυτά που βλέπουμε. Οι συγκρίσεις συνήθως βλάπτουν την αυτοπεποίθηση μας 

2. Απελευθερώσου από τις ενοχές

Πρέπει να αποδεχθείς πως θα έχεις καλές μέρες και λιγότερο καλές μέρες. Μη σκέφτεσαι ότι παραμελείς τα παιδιά σου ή ακόμα και το σύζυγό σου επειδή εργάζεσαι. Αντίθετα μπορείς να απολαύσεις τη δυνατότητα η οποία σου δίνεται για να είσαι εποικοδομητική ως άνθρωπος, να εργάζεσαι και να είναι κάτι που σε γεμίζει και σου δίνει επιπλέον δυνάμεις για να είσαι ανεξάρτητη αλλά παράλληλα  και να προσφέρεις με το δικό σου οικονομικό κομμάτι στην οικογένεια σου και… γιατί όχι, εννοείται και σε εσένα.

3. Οργάνωση για πιο ευχάριστα πρωινά

Αν ο χρόνος σου το επιτρέπει τότε δοκίμασε να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα, το φαγητό των παιδιών, το κολατσιό τους, έλεγξε τις τσάντες τους.  Αν πάλι όχι, μπορείς να κάνεις έστω ένα ή δύο από αυτά το βράδυ για να δαμάσεις το άγχος της πρωινής ρουτίνας. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για τα ίδια τα παιδιά να αρχίσουν να είναι υπεύθυνα και να αναλάβουν κάποιες δικές τους ευθύνες για να μπορείς εσύ μόνο να κάνεις ένα γρήγορο έλεγχο. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η μαμά είναι και μαμά και σύζυγος και πολλά άλλα, αλλά πάνω από όλα είναι άνθρωπος, μέλος μιας υπέροχης ομάδας που ονομάζεται οικογένεια, αλλά και ανεξάρτητη, ως γυναίκα, ως εργαζόμενη και ως χαρακτήρας και προσωπικότητα. Ρίξε μια ματιά στη λίστα με τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας και μοίρασε τις αρμοδιότητες με τον σύντροφο σου ή με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας. 

4. Προγραμματίστε στην ατζέντα σας 

Γράψε όλα τα σημαντικά γεγονότα: γιορτές, ραντεβού, οικογενειακές δραστηριότητες, συναντήσεις και προθεσμίες για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Η οργάνωση βοηθά να αποφύγεις τις εκπλήξεις και είναι εξοικονόμηση ενέργειας για σένα  και χρόνου. 

5. Περνά προσωπικό χρόνο με το κάθε παιδί και με το σύντροφο σου

Όταν είμαστε στο σπίτι επικεντρωνόμαστε στα παιδιά και αφιερώνουμε χρόνο στο κάθε παιδί για να μιλήσουμε και να παίξουμε μαζί του. Εξίσου σημαντικό είναι να χτίζουμε τη σχέση μας με το σύντροφο μας και να αφιερώνουμε χρόνο μόνο για τους δυο μας.

6. “Επαναφόρτισε τις δικές σου μπαταρίες”

Χρειάζεσαι και λίγο προσωπικό χρόνο, κάποια διαλείμματα για σένα. Ίσως ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να περιποιηθείς τον εαυτό σε ένα σπα; Είσαι πιο αποτελεσματική, όταν είσαι ξεκούραστη και χαλαρή.

Μητέρες, να μην ξεχνάμε πως κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε κι αυτό είναι αρκετό. Όλα είναι εφικτά αρκεί να το αποφασίσεις!

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διευθύντρια απομάκρυνε καθηγητή με κινητικά προβλήματα λόγω μπούλιγκ που δέχονταν...

Απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, όπου διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης φέρεται να απομάκρυνε θεολόγο καθηγητή-αντικαταστάτη με κινητικά προβλήματα, έπειτα από περιστατικά μπούλινγκ σε...