«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ, Υπουργέ», φώναξαν έξω από το Προεδρικό οι εκπαιδευτικοί των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Σύμφωνα με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, η καθυστέρηση στη λήψη κυβερνητικής απόφασης έχει αφήσει εργαζομένους απλήρωτους εδώ και πέντε μήνες, χωρίς εισόδημα και χωρίς πρόσβαση σε επίδομα ανεργίας. Στη διαμαρτυρία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΜΕΚ, καθώς και βουλευτές του ΑΚΕΛ.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, Ανδρέας Κουννής, ανέγνωσε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο το ψήφισμα των απεργών εργαζομένων στα Υποστηρικτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Με το ψήφισμα, οι εργαζόμενοι καλούν τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και την κυβέρνησή του να δώσουν λύση στο ζήτημα της απασχόλησης και του εισοδήματός τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η γενική γραμματέας της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι ζητούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας και εισόδημα και τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα ζήτημα που, όπως είπε, παραμένει άλυτο εδώ και δεκατρία χρόνια.
Η κ. Χαραλάμπους επέκρινε επίσης τη στάση απέναντι στους εργαζομένους, λέγοντας πως η απάντηση που παίρνουν είναι ότι τους έγινε χάρη που απέκτησαν καθεστώς εργοδότησης αορίστου χρόνου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

