EUROSTAT: Πόσο αντέχει η τσέπη των Κυπρίων; -Πού βρίσκεται η Κύπρος σε σχέση με την ΕΕ

Μειώθηκε στην Κύπρο το 2025 το ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την τακτική συμμετοχή σε δραστηριότητες αναψυχής, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 6,3%, από 8,7% το 2024, παραμένοντας αισθητά χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έφτασε το 12,1%. Ανάμεσα στα κράτη μέλη, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Κροατία με 3,9%, ενώ το υψηλότερο στην Ελλάδα με 27,3%.

Ακόμη καλύτερη είναι η εικόνα στην Κύπρο όσον αφορά τη δυνατότητα των πολιτών να εξασφαλίσουν ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή αντίστοιχη χορτοφαγική επιλογή κάθε δεύτερη ημέρα. Μόλις 1,2% των ατόμων στην Κύπρο δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο γεύμα, ποσοστό που παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το 2024 και ήταν το χαμηλότερο στην ΕΕ. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε στο 8,5%, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 1,2% στην Κύπρο έως 18,1% στη Ρουμανία.

Χαμηλό παραμένει και το ποσοστό των ατόμων στην Κύπρο που δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος σύνδεσης στο διαδίκτυο για προσωπική χρήση στο σπίτι.

Το 2025 ήταν μόλις 0,2%, από 0,3% το 2024, έναντι 2% στην ΕΕ. Η Φινλανδία κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 0,1%, ενώ το υψηλότερο σημειώθηκε στη Ρουμανία, με 6,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΥΡΩΠΗ: Πάνω από 20.000 παιδιά-μετανάστες ταξίδεψαν μόνα προς την Ευρώπη – Σοκάρουν οι αναφορές για βία

Περισσότερα από δύο στα τρία παιδιά που έφτασαν στην...

ΟΔΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: Προσοχή στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού – Αυξημένη κίνηση προς Λεμεσό

Πυκνή τροχαία κίνηση έχει δημιουργηθεί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, παρά...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΗΣ: Nέος Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Cyprus

Στέλεχος της PMI με ηγετικό ρόλο στη στρατηγική της...

FEM: Η Κύπρος δεν έχει έλλειψη ταλαντούχων γυναικών. Έχει όμως έλλειψη ευκαιριών που να τους προσφέρονται

Το 73% των νεαρών Κυπρίων γυναικών διαθέτει πτυχίο πανεπιστημίου....

Topics

ΟΔΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: Προσοχή στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού – Αυξημένη κίνηση προς Λεμεσό

Πυκνή τροχαία κίνηση έχει δημιουργηθεί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, παρά...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΗΣ: Nέος Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Cyprus

Στέλεχος της PMI με ηγετικό ρόλο στη στρατηγική της...

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μαθήτρια υπέκυψε στα τραύματά της μετά την επίθεση στο σχολείο-Συνελήφθη 15χρονη

Τραγωδία σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου μια μαθήτρια έχασε τη...

Related Articles

Popular Categories