ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ: Στους δρόμους οι πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Σε κινητοποίηση κατά της ακρίβειας και των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων καλεί η ΠΕΟ εργαζόμενους και πολίτες, με τη συνδικαλιστική οργάνωση να συμμετέχει στη διαμαρτυρία που διοργανώνουν το ΑΚΕΛ και οι Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΠΕΟ αναφέρει ότι η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ενέργειας επιβαρύνουν σημαντικά τα νοικοκυριά και επαναφέρει σειρά μέτρων που, όπως υποστηρίζει, μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση στην κοινωνία. Μεταξύ των προτάσεων που θέτει είναι η μόνιμη διατήρηση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό στο 5%, καθώς και η αυτόματη ένταξη όλων των δικαιούχων στη Διατίμηση 08 για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα, ζητά αναπροσαρμογή και τιμαριθμοποίηση των κοινωνικών παροχών, μεταξύ άλλων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να διευρυνθεί η πρόσβαση των δικαιούχων.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκεται και το κόστος των καυσίμων, με την ΠΕΟ να ζητά τον τερματισμό της διπλής φορολογίας, καθώς και μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα πρότυπα της φορολογικής μεταχείρισης των καυσίμων κίνησης. Η συνδικαλιστική οργάνωση θέτει επίσης το ζήτημα της επέκτασης της ΑΤΑ σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της συλλογικής διαπραγμάτευσης και αύξηση της κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις.Στα αιτήματα περιλαμβάνεται ακόμη η επιδότηση του κόστους θέρμανσης με βάση εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και των υπερκερδών. Σύμφωνα με την ΠΕΟ, τα έσοδα από τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στη στεγαστική πολιτική, την κοινωνική προστασία και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Με το σύνθημα «δεν μένουμε θεατές», η ΠΕΟ απευθύνει κάλεσμα σε εργαζόμενους, γυναίκες, νέους, συνταξιούχους και πολίτες που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της ακρίβειας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΙΣΠΑΝΙΑ: 10.000 άνθρωποι στους δρόμους μετά την έξωση 87χρονης που ζούσε 71 χρόνια στο ίδιο σπίτι – Παρέμβαση του ΟΗΕ-(Βίντεο)

Στους δρόμους της Μαδρίτης κατέβηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα...

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ: Συνελήφθη 40χρονη στην Πάφο

Σοβαρό περιστατικό με χειροδικία σημειώθηκε έξω από δημοτικό σχολείο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τον έπιασαν στα πράσα μέσα σε χρυσοχοείο – Συνελήφθη 40χρονος

Στα πράσα μέσα σε χρυσοχοείο στη Λεμεσό εντόπισαν τα...

ΠΛΑΚΑ: Ισχυρή έκρηξη κατέρρευσε παλιό κτίριο – Τρεις τραυματίες-(Βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί...

ΚΑΙΡΟΣ: Φθινοπωρινό σκηνικό στην Κύπρο – Πτώση θερμοκρασίας και βροχές το Σαββατοκύριακο

Φθινοπωρινό σκηνικό διαμορφώνει ο καιρός στην Κύπρο, με τη...

Topics

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ: Συνελήφθη 40χρονη στην Πάφο

Σοβαρό περιστατικό με χειροδικία σημειώθηκε έξω από δημοτικό σχολείο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τον έπιασαν στα πράσα μέσα σε χρυσοχοείο – Συνελήφθη 40χρονος

Στα πράσα μέσα σε χρυσοχοείο στη Λεμεσό εντόπισαν τα...

ΠΛΑΚΑ: Ισχυρή έκρηξη κατέρρευσε παλιό κτίριο – Τρεις τραυματίες-(Βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί...

Related Articles

Popular Categories